15 детективів, які тримають в напруженні до останнього кадру

219860

Деякі фільми бувають настільки цікавими, що при перегляді боїшся пропустити хоч один кадр і намагаєшся бути уважним, щоб знайти розгадку до таємниці швидше детективів. Якщо ви любите несподівані повороти сюжету і фільми, нашпиговані загадками, то ця добірка якраз для вас.

Ми зібрали захоплюючі детективи, під час перегляду яких доведеться напружити мізки.

Життя Девіда Гейла
The Life of David Gale, 2002

© Universal Pictures

Журналістка Біті Блум бере інтерв’ю у популярного професора і ярого супротивника страти Девіда Гейла. Він засуджений за вбивство активістки Констанції Харравей, і через 3 дні його чекає страта. Чим більше Біті Блум спілкується з професором, тим краще розуміє, що життя цієї людини знаходиться в її руках і саме їй належить довести невинність Девіда Гейла.

Драматичний фільм, фінал якого неможливо передбачити.

Транс
Trance, 2013

© Cloud Eight Films

Під час пограбування співробітник аукціонного дому Саймон отримує удар по голові і прокидається в лікарні з амнезією. Тільки він знає, куди зникла картина вартістю в кілька мільйонів доларів, якої немає ні в сейфі, ні у грабіжників. Бандити викрадають його, але не отримавши відповіді, наймають гіпно-терапевта Елізабет, яка може дістати з його пам’яті все що завгодно.

Інтригуючий фільм, де події розгортаються настільки стрімко, що зносить дах.

Прощавай, крихітко, прощавай
Gone Baby Gone, 2007

© Miramax Films

Коли матері не було вдома, в передмісті Бостона викрадають маленьку 4-річну дівчинку. Вся поліція задіяна в розслідуванні, але після декількох днів пошуки так і не увінчалися успіхом. Тітка дівчинки звертається за допомогою до двох приватних детективів, які, взявшись за справу, поставили на кін не тільки власну репутацію, а й життя.

Відмінний кінодетектів, режисером якого став Бен Аффлек.

Дівчина у потязі
The Girl on the Train, 2016

© Amblin Entertainment

Щодня потяг проносить Рейчел повз чудовий котедж, де живе ідеальна, на перший погляд, пара. Але одного деня все змінюється. Рейчел бачить те, що їй бачити не слід, і виявляється втягнутою в заплутану історію.

Захопливий фільм, знятий за однойменним романом Поли Хокінс.

Зодіак
Zodiac, 2007

© Paramount Pictures

Протягом 25 років серійний вбивця Зодіак тримав у страху весь Сан-Франциско. Він спілкувався з владою через репортерів і у своїх листах дорікав поліції за бездіяльність. Два співробітника газети, Пол Двері і Роберт Грейсміт, зацікавилися загадковими листами і вирішили допомогти поліції вийти на слід убивці. Але зловити його виявляється не так просто, як здається.

Фільм знятий Девідом Фінчером на основі реальних подій.

Малхолланд Драйв
Mulholland Dr., 2001.

© Asymmetrical Productions

Після автомобільної аварії дівчина втрачає пам’ять і обирає собі ім’я Рита з рекламного плаката. Вона намагається почати нове життя у Голлівуді, але таємниці минулого невідступно переслідують її. Хто були ті двоє чоловіків, які сиділи з нею в машині і загинули в аварії? І чи випадково в її житті з’являється нова подруга Бетті?

Незвичайний фільм з закрученим сюжетом і несподіваним фіналом.

Число 23
The Number 23, 2007

© Contrafilm

Співробітник служби по вилову тварин Уолтер Сперроу береться за читання роману «Номер 23», який йому подарувала дружина. Але чим більше він читає, тим більше розуміє: те, що відбувається з головним героєм книги, занадто нагадує його власну долю. Щоб змінити майбутнє, Уолтер повинен розкрити таємницю числа 23, інакше зробить таке ж жахливе вбивство, яке скоїв герой книги.

Фільм сподобається всім, хто любить драму, містику і, звичайно, актора Джима Керрі.

Пам’ятай
Memento, 2000.

© I Remember Productions LLC

Леонард Шелбі страждає на рідкісну форму амнезії, при якій він пам’ятає ті події, які були до появи хвороби. Його пам’ять загострилася після вбивства дружини, і тепер він намагається знайти тих, хто це зробив. Щоб відтворити події недавнього минулого, Леонард робить знімки, які допомагають йому в непростому житті без пам’яті.

Незвичайний фільм, який постійно тримає в напрузі.

Полонянки
Prisoners, 2013

© 8:38 Productions

Келлер Ковер стикається з найстрашнішим кошмаром всіх батьків: його 6-річна дочка зникла разом із подругою. Єдина зачіпка – це фургон, припаркований на вулиці, де вони грали останній раз. Детектив Локкі заарештовує водія фургона, але незабаром через брак доказів його відпускають. Поліція зволікає, і знавіснілий від горя батько вирішує взяти справу до своїх рук.

Гостросюжетний детективний трилер, який захопить всю вашу увагу.

Перелом
Fracture, 2007

© New Line Cinema

Перед переходом до іншої компанії, асистент окружного прокурора Уіллі Бічум береться за справу Теда Кроуфорда, який прострілив голову своїй дружині. Бічум вважає цю справу легкою, адже є зізнання злочинця, і значить, він винен. Але результати розслідування призводять до того, що у підсудного не залишається жодного доказу. Тоді хто ж насправді стріляв у дружину Кроуфорда?

Захоплюючий детектив, який не розкриває всіх карт до самого фіналу.

Перш ніж я засну
Before I Go to Sleep, 2013

© Clarius Entertainment

Головна героїня фільму Крістін Лукас страждає втратою пам’яті. Прокидаючись щоранку, вона абсолютно нічого не пам’ятає і намагається відновити події власного життя. Добре, що у неї є турботливий чоловік, який допомагає їй згадати, хто ж вона така. За рекомендацією лікаря Крістін починає вести відеощоденник і таким чином починає згадувати страшні подробиці минулого, які не тільки жахають, а й виявляють справжню сутність деяких людей.

Загадковий фільм, який точно відображає нашу непросте життя.

Таємнича річка
Mystic River, 2003

© Malpaso Productions

Джиммі Маркум, Девід Бойл і Шон Девін були нерозлучними приятелями з дитинства. Вони любили грати в хокей і хуліганити, як всі хлопці, але одного разу нещастя перевернуло все їхнє життя. Через 30 років нова трагедія зводить старих друзів. Дочка Джиммі Маркума була вбита, і Шон Девін береться розкрити цю справу. Однак паралельно Джиммі вирішує провести своє розслідування і підозрює у скоєному свого друга Девіда, який підходить під опис злочинця.

Приголомшливий фільм, який був удостоєний двох премій «Оскар».

Ілюзія польоту
Flightplan, 2005

© Imagine Entertainment

Під час авіарейсу Берлін – Нью-Йорк у Кайл Пратт зникає маленька дочка. Переживаючи емоційний стрес після смерті чоловіка, Кайл намагається довести свою адекватність членам екіпажу і пасажирам, які не вірять їй. Ситуація виглядає настільки абсурдною, що жінка і сама вже сумнівається в своєму сприйнятті реальності. До того ж факти свідчать, що її дочки взагалі не було на борту літака. Але Кайл відчуває, що відбувається щось недобре, і вирішує докопатися до правди у що б то не стало.

Захоплюючий детектив, від якого ви не зможете відірватися, поки історія повністю не закінчиться.

І нікого не стало (міні-серіал)
And Then There Were None, 2015

© Acorn Productions

Вісім незнайомих між собою людей запрошені до чудового замку, розташованого на острові. Зібравшись за столом, гості дізнаються, що господарів немає в будинку, а єдиними мешканцями замку виявляється сімейна пара слуг. Саме вони ставлять грамофонний запис, який звинувачує у вбивствах всіх присутніх і загрожує покаранням за скоєне. Тепер кожен день у замку хтось помирає, але хто ж це робить, якщо на острові крім них нікого немає?

Фільм знятий по детективного роману Агати Крісті «Десять негренят».

Вбивства в Оксфорді
The Oxford Murders, 2007

© Canal + [fr]
Студент Мартін приїжджає до престижного університету – Оксфорд, щоб послухати лекцію свого кумира, видатного математика і логіка містера Селдома. Не встиг хлопець розпакувати речі, як в Оксфорді почала відбуватися ціла серія загадкових вбивств. Разом з професором Мартін починає власне розслідування, проникаючи в усе більш і більш цікаві закутки знаменитого університету …

Відмінний фільм, який допоможе цікаво провести вечір.



• не пропусти