Ностальгія за подорожами: 11 фільмів, які варто подивитися, поки закриті кордони

6319

Закриті кордони та війна — не сприяють подорожам. Але, навіть у такі моменти можна помріяти, передивившись атмосферні фільми про мандрівки. Зберігайте собі цю добірку фільмів про подорожі, щоби передивлятися, коли знову скучите за дорогою:

№ 1: В диких умовах / Тепер я йду в далеку далечінь (Into the Wild, 2007)

Мабуть, найбільш відомий фільм про подорожі. Але просто неможливо створити тематичну добірку без нього. Головний герой, і його історія, яка побудована на реальних подія — це символ свободи. Це ода любові до подорожей, до життя, до пригод, до викликів собі. Там, де хтось інший побачить безумця, не здатного жити в соціумі, справжні мрійники побачать відчайдушного героя. І, хоч його історія не мала щасливого закінчення, але точно мала в собі щось надзвичайно цінне.

№ 2: Дика (Wild, 2014)

Історія цієї героїні непроста, але саме вона змусила жінку покинути все й наодинці відправитися у велику пішу подорож. Героїня має сумний досвід, з яким не може впоратися, тож використовує мандрівку, як випробування, як покарання, але водночас, як зцілення.

№ 3: Їж, молись, кохай (Eat Pray Love, 2010)

Подорожі різними куточками світу, смачна місцева їжа, нові знайомства, новий досвід, і, звісно, пошук себе. Про такий набір у своєму житті можна тільки мріяти. Або ж ризикнути всім і відправитися здобувати весь цей досвід. Саме так зробила головна героїня. Відчувши, що вона живе не своїм життям, жінка розлучається та їде до Італії, Індії та Індонезії, намагаючись відповісти собі на внутрішні запитання.

№ 4: Перед світанком; Перед заходом; Перед опівніччю (Before Sunrise; Before Sunset; Before Midnight, 1995, 2004, 2013)

Ціла трилогія, насичена подорожами, емоціями, плином часу, романтикою. Це одна з тих історій, які можна назвати культовими. Головні герої випадково зустрічаються в потязі, де вирішують разом вийти у Відні та провести разом час до світанку. А далі історія розтягується на 3 фільми, різні міста, повороти долі та проникливі діалоги про життя. Якщо вам подобаються по справжньому романтичні історії, а також подорожі містами, то ця трилогія просто створена для вас.

№ 5: Париж почекає (Paris Can Wait, 2017)

Головна героїня живе красивим життям, якому могли б позаздрити сторонні. Унаслідок хвороби, вона вирішує скасувати подорож із чоловіком до Будапешту, а натомість їде в Париж. До неї приєднується колега чоловіка, який їде з нею разом із Канн. Дорога ніби недалека, але вона затягується на кілька днів. Кілька днів прекрасних краєвидів, французької їжі та безтурботного відпочинку.

№ 6: Прогулянка лісами (A Walk in the Woods, 2015)


Фільм, чимось схожий на кінострічку «Дика», але в ньому більше гумору. Головний герой — письменник, який вирушає в подорож, щоби відшукати себе. Чоловік йде пішохідним маршрутом Аппалачська стежка, що на східному узбережжі США. на відміну від героїні фільму «Дика», він йде не сам, а зі своїм другом. Історія цікава сам по собі, а в поєднанні з гірськими пейзажами стає ще кращою.

№ 7: Навколо світу за 80 днів (Around the World in 80 Days, 2004)


Популярний фільм із Джекі Чаном, знятий за мотивами відомого однойменного роману Жюль Верна. Винахідник, який запевняє, що можна проїхати навколо землі та повернутися за 80 днів, вирішує довести свою теорію. Разом зі своїм лакеєм Паспарту, винахідник мандрує планетою, перетинаючи країни, моря, континенти, постійно потрапляючи в нові пригоди.

№ 8: Мистецтво подорожувати (The Art of Travel, 2008)

Головному герою лише 19 років, але він уже має великі плани на майбутнє. Хлопець вступив до коледжу і збирається одружитися з коханою. Але плани руйнуються, коли герой дізнається, що наречена зраджує йому з кращим другом. Хлопець чекає до церемонії весілля, влаштовує гучне прощання і йде. А час, який був відведений на весільну подорож, вирішує витратити на самостійну мандрівку.

Країну герой обирає навмання, тож зовсім скоро він опиняється в Нікарагуа та разом із кількома новими знайомими американцями досліджує джунглі. Мандрівка незнаним раніше продовжується, а разом із новим досвідом герой поступово змінюється. Або ж навпаки, віднаходить себе.

№ 9: Вікі Крістіна Барселона (Vicky Cristina Barcelona, 2008)

Відома лірична комедія від не менш відомого Вуді Аллена. Дві головні героїні їдуть до Барселони, де їх чекає все: дослідження міста, романтична історія, веселі пригоди й неочікувані ситуації.

Цей фільм можна назвати справжнім туристичним путівником Барселони. Тож, хто мріяв потрапити в це іспанське місто, але ще не встиг — ось маєте чудову нагоду здійснити віртуальну мандрівку.

№ 10: Під сонцем Тоскани (Under the Tuscan Sun, 2003)

Головна героїня переживає непростий період свого життя. Вона вирушає на відпочинок в Італію, надіючись відпочити та набратися сил. І справді набирається, аж настільки, що Френсіс закохується в Тоскану й залишаються там жити. Купує будинок, заводить нові знайомства і призвичаюється до менталітету італійців. Хто ж із нас хоча б раз не мріяв про такий романтичний і відважний крок?

№ 11: Опівночі в Парижі (Midnight in Paris, 2011)

Ще один фільм у добірці від Вуді Аллена. Ну любить уже цей чоловік зізнаватися в коханні містам!

Мільярди людей, від аргентинців до японців, від українців до шведів — мріють потрапити в Париж. Якщо ж ви ще не піддалися цій лихоманці, то варто просто подивитися цей фільм. Ви можете подумати: «Хотіти потрапити саме в Париж, це банально! Мене не цікавить ні Лувр, ні Ейфелева вежа, ні вся ця романтика.» Ну й нехай, а фільм закохає в місто навіть таких скептиків. Бо нагадає, що це місто митців, художників, письменників, таких як Гемінгвей чи Фіцджеральд. Стрічка пронизана дивовижними історіями та дивовижними пейзажами французької столиці.

Зберігайте цю добірку фільмів. У вільний вечір можете перенестись хоча б подумки на 2 годинки у Відень, Париж чи на Аляску.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua