10 крутих незвичайних будівель з дерева (фото)

1089

У світі, де більшість будівель зводяться зі скла і бетону, знаходиться місце і для красивої дерев’яної архітектури. Подивимося круті зразки дерев’яних будинків.

Унікальний оглядовий майданчик Evolver в Альпах. Кілька років тому на всесвітньо відомому швейцарському курорті Церматт, поруч з озером Штеллі, з’явився дивний дерев’яний архітектурний артефакт. Дерев’яний спіралеподібний оглядовий майданчик «Евольвер» – творіння рук студентів з Alice, студії при архітектурній школі політехнічного інституту Лозанни, яка пропонує експериментальний підхід до навчання дизайну в архітектурі.
Красиві будівлі з дерева

Унікальна дерев’яна каплиця Святого Генріха, Турку, Фінляндія.
Красиві будівлі з дерева

Як вам сауна? Ця сауна розташована на березі озера Гурон в Канаді. Вона була побудована з дерева з використанням комп’ютерного моделювання.
Красиві будівлі з дерева

Неймовірна інсталяція на фестивалі Палаюча людина в пустелі Блек-Рок в штаті Невада.
Красиві будівлі з дерева

Оглядова вежа для спостережень за птахами, Хайлігенхафен, Німеччина. Розташована в заповіднику Грасвардер.
Красиві будівлі з дерева

Дерев’яний камін в Тронхеймі, Норвегія. Всі акуратні, ніхто не спалив його.
Красиві будівлі з дерева

Культурний центр Жан-Марі Тжібау – цікаве дерев’яне архітектурне втілення поєднання традиційних і сучасних методик містобудування. Культурний центр складається з десяти асиметрично розташованих павільйонів різного розміру і висоти від 9 до 24 м.
Красиві будівлі з дерева

Зелена школа. Три роки тому на Балі відкрилася Зелена школа, побудована з бамбука. Здалеку вона виглядає інтригуюче: здається, що три вигнуті дахи висять в повітрі. І тільки поблизу стає зрозуміло, що триповерхова будівля підтримують більше 2,5 тис. стебел.
Красиві будівлі з дерева

Виставковий зал Landesgarten в місті Швабіш-Гмюнд, Німеччина. Форма спроектована на комп’ютері. Зовні цей виставковий зал схожий на шкаралупу арахісу і складається з 243 дерев’яних панелей.
Красиві будівлі з дерева

Бамбукова ферма The Mason Lane в Північній Кароліні. Проект розроблений і втілений в життя архітектурною студією De Leon & Primmer з Луисвилла (Кентуккі).
Красиві будівлі з дерева