Мода на меблі 50-х повертається. Ось 10 причин, чому ви теж закохаєтесь у них

3643

М’які комфортні крісла з високими спинками та тонкими металевими ніжками. Скляні журнальні столики. Дивани з великими кольоровими подушками. Стиль меблів, що був таким популярним в середині минулого сторіччя, знову повертається в моду. Й ви теж незабаром станете палким його прихильником. І це − чудово.

1 Наше дитинство

Ви вже бачили ці меблі. Коли були маленькою дитиною, в останні роки існування СРСР. Що поробиш − досягнення світової меблевої індустрії доходили до нашої країни з суттєвим запізненням.

Сучасні м’які крісла, дивани та обідні гарнітури нагадуватимуть вам про дитинство. Звичайно, виглядають вони зовсім інакше ніж те, що було в старій радянській квартирі в цегляній п’ятиповерхівці. Але загальний стиль − тонкі ніжки, лаконічність дизайну, функціональність, залишились.

2 Ергономіка

Після завершення Другої світової війни почався справжній економічний бум. Меблі перетворились з предметів розкоші у речі повсякденного вжитку. Вперше дизайнери задумались не тільки про красивий зовнішній вигляд, але й про зручність у використанні.

На цих кріслах зручно сидіти. Це важко пояснити словами, потрібно хоч раз спробувати. Ніякого секрету тут немає. Просто всі предмети чітко підігнані під розміри людини середнього зросту. Крісло підтримує вашу спину саме в тих місцях, де це найбільше потрібно.

3 Наша історія

Ці речі виглядають велично. Щось у них є таке, що змушує задуматись про минуле й майбутнє. Мабуть, тому, що ви бачите їх в історичних місцях. Наприклад, в офісі президента чи прем’єр-міністра. Навіть в коридорах Верховної Ради ще залишилось декілька диванчиків в стилі п’ятидесятих. Що вже там казати про обласні чи районні адміністрації, музеї, старі театри чи консерваторії.

Ці меблі просто “дихають” історією. Тому виглядають вони так велично та солідно.

4 Різноманіття

Здавалося б, кілька простих елементів стилю. Але кількість їх поєднань − нескінчена. Вам подобається стілець з зеленою оббивкою та золотими ніжками? Чи може, поглянете на цей, з ніжно-кавовою тканиною та стильним чорним фарбованим металом?

А коли справа доходить до столів, то просто очі розбігаються. Здавалося б, скільки можна зробити різних типів обідніх столів зі скляною поверхнею? Виявляється − безліч. Адже скло може бути прозорим, а може бути − димчастим. З коричневим відтінком, сірим або навіть рожевим. Найбільша складність тут − вибрати щось одне. Адже всі предмети виглядають дуже красиво.

5 Ностальгія

Почуття, яке одночасно солодке та гірке. Туга за минулим, але приємна, спокійна. Бажання з головою поринути в нескінчений вир років, щоб ще раз торкнутись тих речей, людей та подій, які робили нас щасливими.

Так, меблі у стилі п’ятдесятих викликають гостре почуття ностальгії. Навіть у тих, хто не застав ці роки. Мабуть, тому, що весь наш побут колись був просякнутий тим духом перемоги й руху вперед. Ці меблі нікого не залишать байдужим. Їх можна любити чи ненавидіти, але пройти поруч зовсім без емоцій − неможливо.

6 Функціональність

Користуватись цими меблями дуже зручно. Здавалося б, при такій кількості скла та металу вони мають багато важити. Але ви без особливого навантаження пересунете цей стіл чи стілець. Та будете здивованими, як легко та зручно ними користуватись.

Наприклад, стільці з високими спинками так гарно “ховаються” під поверхню обіднього столу, що у вас в кімнаті, здається, з’являється більше вільного простору. Це просто чудово.

7 Краса та лаконічність

Здавалося б, велика кольорова гамма. Використовуються навіть такі яскраві відтінки, як жовто-помаранчевий, бірюзовий чи яскраво-зелений. Але виглядає це все дуже красиво та лаконічно.

Тому, що металева фурнітура зроблена дуже тонкою. Ці ніжки зовсім не впадають в очі. Крісло ніби “висить” у повітрі. Тому дизайнери можуть використати більш яскраві, сміливі кольори. Кімната від цього не виглядає заповненою. Візуально кількість вільного простору не зменшується.

8 Мінімалізм

Лаконічність завжди породжує мінімалізм. Ви вже починаєте думати іншими категоріями. Обираючи сучасний меблевий гарнітур ви починаєте замислюватись, а чи справді вам потрібні ще два крісла? Адже й цих чотирьох буде достатньо для всіх членів родини.

Придбавши стильний набір з дивану та м’яких крісел, ви починаєте вважати усі ті килими та кришталеві вази зайвими. Й справді − це пережитки минулого, їм не місце в сучасній квартирі.

9 Бездоганний дизайн

Просто погляньте на ці дивани та столи. Вони ніби зійшли з фотографій інтер’єру квартири нью-йоркського мільярдера, захопленого сучасним мистецтвом, які надрукував глянцевий модний журнал.

Кожна лінія, кожен кут, кожна площина знаходиться там, де потрібно.

10 Комфорт

Це, мабуть, найголовніше. Невимовне почуття, коли після важкого робочого дня сідаєш в м’яке крісло та розслабляєшся. Коли почуття втоми в попереку повільно зникає.

Дивани та крісла, які зроблять ваш відпочинок приємним, а життя − кращим.

 



• не пропусти