Найкрасивіші пейзажі природного сюрреалізму (25 фото)

1181

Навіть найсильніша робота художника не здатна передати всієї краси Землі. Іноді в її ландшафтах криється барвиста палітра, дивлячись на яку думаєш, що це інша планета. Тому за джерелом таких дивовижних малюнків слід їхати не в музеї, а за місто.
Пропонуємо Вам відправитися в подорож найчарівнішими сюрреалістичними пейзажами нашої планети. Важко повірити, що до них не доклав руку вправний майстер фотошопу.
Приємного перегляду!)

Соляна пустеля Лас-Салінас Грандес, Аргентина

Дно древнього висохлого озера, по якому прокладена залізниця, немов би припорошена снігом, проте насправді всюди, куди не глянь, простягається пустеля, що є масштабним світовим джерелом солі.

Озеро Крейтер, Катмай, Аляска, США

Близько 8 тисяч років тому на цьому місці зруйнувався вулкан Мазама і в кратері, що залишився від нього, утворилося озеро з чистою водою. По озеру вже більше ста років незмінно плаває у вертикальному положенні величезна колода, що отримала назву «Озерний старий».

Каппадокія, Анатолія, Туреччина

Назва цього дивовижного місця перекладається як «Країна прекрасних коней», але найцікавішими тут є не тварини, а значні кам’яні стовпи вулканічного походження, каньйони і підземні міста, вирубані в скелях.

Каньйон Антилопи, Арізона, США

Мальовничі кольори, в які природа пофарбувала стіни каньйону, що належить індіанцям Навахо, приваблюють любителів гарної фотографії, однак навіть дуже вправний знімок навряд чи передасть все багатство найнесподіваніших відтінків цього місця.

Дорога гігантів, Антрім, Північна Ірландія, Великобританія

У результаті виверження стародавнього вулкана на узбережжі Північної Ірландії виникло кілька десятків тисяч великих базальтових стовпів, щільно прилеглих один до одного, що створюють вигляд велетенської бруківки.

Салар де Уюні, Болівія

Найбільший солончак у світі знаходиться в пустельній болівійській рівнині. Його поверхня вкрита шаром кухонної солі товщиною 2-8 метра.

Кратер «Дарваза», Дарваз, Туркменістан

Знаменитий газовий кратер в Туркменістані, вогонь усередині якого палахкотить протягом більше 40 років і, схоже не ослабне ще довго, уособлює для багатьох справжні ворота в пекло.

Ущелина водоспаду Баатара, Ліван

Інша назва цього природного об’єкту – «Печера трьох мостів», оскільки через ущелину один над іншим проходять три природних мости.

Гігантський Будда, Лешань, Китай

Торкаючись своїми величезними ступнями вод протікаючої поруч річки, величезний Будда, висічений у скелі понад тисячу років тому, назавжди звернув свій погляд на священну гору Емейшань.

Рисові тераси, Балі, Індонезія

Дивовижні пейзажі рисових терас, урожай з яких збирається вручну, вражають туристів, звиклих до рівних граней сільськогосподарських полів, своєю нелінійною красою.

Парк Хітачі-Сісайд, Хітаті-Нака, Японія

Квіткові фестивалі, що проводяться протягом року на просторах цього величезного парку, фарбують кожен сезон в певний колір соковитими відтінками пелюсток.

Соссусфлей, Намібія.

Це глиняне африканське плато знамените графічністю чорних кістяків дерев, які своїми контурами створюють просто неймовірні для цієї планети форми на тлі пісків.

Веселкові гори, Геологічний парк Денксія, Китай

Різнобарвний піщаник надає цим горам неповторного забарвлення, переливаючись на сонці своїми незліченними відтінками.

Гори Одле, Італія

У Доломітових Альпах Італії на площі в 10 тисяч гектарів розташувався природний заповідник, який охороняється ЮНЕСКО. Від його краси просто захоплює дух.

Червоний пляж, Паньцзінь, Китай

Щоосені береги Паньцзінь набувають інтенсивного червоного кольору в результаті життєдіяльності місцевих водоростей.

Тунель Кохання, Клевань, Україна

4 кілометри звичайної залізниці ніжно закутаної зеленню, що створює витончені арки, де крізь мереживо листя боязко пробивається сонячне світло. Хіба не романтично?

Травертини, Памуккале, Туреччина

Ступінчасті водойми з вапняковими стінками утворюють на місцевих гірських схилах неземні каскади, живописно виблискуючи на сонці.

Велике призматичне джерело, Єллоустонський національний парк, США

У басейні гейзерів Йеллоустонского парку знаходиться величезне гаряче джерело, краї якого змінюють колір від соковито-червоного до глибокого зеленого, залежно від пори року. Яскраві кольори виникають завдяки бактеріям, які мешкають в мінеральній воді.

Печери світлячків Вайтомо, Нова Зеландія

Унікальний вид світлячків, що мешкає тільки в Новій Зеландії, облюбував хитросплетіння ходів печер Вайтомо. Холодне світло мільйонів крихітних істот створює нереальну атмосферу, поринути в яку прагнуть туристи зі всього світу.

Драконові дерева, Острів Сокотра, Ємен

Стародавня легенда свідчить, що колись в Ємені, на острові Сокотра, мешкав дракон, що п’є кров у місцевих слонів. Одного разу дуже великий слон розчавив свого зубастого мучителя і кров хижака та жертви, змішавшись, зросила землю. У місцях, куди вона потрапила, почали зростати незвичайні дерева, названі «драцена».

Wave, Арізона, США

Скелі і пісок, на які багатий штат Арізона, створили дивовижну формацію, що має вигляд звивистої галереї. Раз і назавжди підкорює людську уяву.

Гейзери Ель-Татіо, гори Анди на півночі Чилі

Неземні пейзажі можна побачити в чилійській долині гейзерів на найвищому в світі плато в пустелі Атакама. Кілька десятків фонтанів і гарячих джерел, які б’ють з-під землі, особливо вражаюче виглядають в ранкові години.

Озеро Натрон, Танзанія

Це порівняно невелике солоне озеро прихистило рідкісний вид фламінго, а мікроорганізми, що живуть в тутешніх водах, регулярно фарбують кірку озерної солі в ніжно-рожевий і навіть червоний колір.



• не пропусти