Дієтологи попередили, чому не треба вживати гарячу їжу

    114

    Їжа, розігріта у мікрохвильовій печі або в каструлі на плиті, може становити небезпеку для здоров’я.

    Дієтолог Олена Толоконнікова розказала, що вживання гарячої їжі може закінчитись печально.

    Найгірше, що може трапитися з любителями гаряченького, – опік. У ротовій порожнині утворюються ранки або виразки, і ви будете відчувати дискомфорт під час їжі і навіть не зможете нормально розмовляти. На загоєння потрібно кілька днів.

    А поєднання гарячої та холодної їжі прискорює процес руйнування зубів.

    Коли така їжа потрапить у стравохід, то він під впливом високої температури буде руйнуватися. Опік спричинить набряк, людині буде складно ковтати. При сильному опіку тканини стравоходу можуть стати мертвими, а на їх місці утворяться виразки.

    Набряки та виразки можуть викликати стеноз гортані – звуження просвіту гортані, яке створює перешкоду при проходженні повітря в легені. Через стеноз людина починає задихатися.

    При несильному опіку у людини може виникнути ларингіт – запалення слизових оболонок гортані.



    • інші новини