Борщ стає делікатесом: як змінилися ціни на традиційні продукти

    58

    Борщ стає для українців делікатесом – за рік продукти так званого “борщового набору” подорожчали майже на третину. Такі дані надала Асоціація постачальників торговельних мереж.

    Зокрема, буряк і м’ясо додали в ціні майже на 50%. Водночас деякі овочі подешевшали. Вартість картоплі і цибулі знизилася на гривню-півтори. В цілому чотирилітрова каструля борщу тепер коштує не менше 100 гривень.

    Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, в травні ціни на продукти споживчого кошика в Україні знизилися. Найбільше подешевшали яйця, які втратили 10% вартості – 24,17 грн за десяток у травні проти 26,65 грн в квітні.

    Також ціни знизилися на:
    гречану крупу до 17,38 грн/кг (-8%);
    ріпчаста цибуля до 6,57 грн/кг (-4,1%);
    картопля до 7,54 грн/кг (-3,8%);
    сало до 68,77 грн/кг (-2,4%);
    цукор до 14,83 грн/кг (-2%).

    Майже незмінними в порівнянні з квітнем залишилися ціни на вершкове масло, олію, хліб і борошно, макаронні вироби, свинину і яловичину, молоко, сири і буряк.



    • інші новини