Експерти назвали продукти, які зроблять звичайний салат набагато корисніше.
Практично всі вони прекрасно «дружать» з іншими овочами в салаті, надаючи організму можливість краще засвоювати інші вітаміни.
* Що містяться в лососі омега-3 жирні кислоти корисні тим, хто змушений жити в постійному стресі. Ця риба зробить організм витриваліший, поліпшить роботу шкіри, судин і головного мозку.
* У ядрах мигдалю містяться корисні жири, завдяки яким набагато краще всмоктуються жиророзчинні вітаміни A, D, E і K. До того ж горіхи знизять загрозу розвитку хронічних захворювань, в тому числі діабет 2-го типу, допоможуть розпрощатися із зайвою вагою і продовжують життя .
* Оливки знижують кров’яний тиск, зменшують ризик розвитку серцевих хвороб і допомагають боротися зі старістю.
* Томати черрі називають «антиоксидантної бомбою» швидкої дії. Лікопін, що міститься в них бореться зі зморшками, а також знижує ризик появи інсульту і серцевих захворювань.
* У болгарському перці вітаміну С міститься більше, ніж в цитрусових. Всього півчашки нарізаного зеленого перцю містять добову норму цього вітаміну. Якщо ви не любите болгарський перець, можете замінити його в салаті зеленим горошком. Всього 85 гр забезпечать половину добової дози вітаміну С.
* Морква відноситься до лідерів по антиоксидантним властивостям і містить вітамін А для хорошого зору.
* Броколли позбавить організм від зайвої рідини, призведе до належного вигляду шкіру, волосся і нігті.
* За буряком давно закріпився культовий статус лідера в здоровому харчуванні. В ході дослідження з’ясувалося, що звичайні салати з цим овочем підвищують у кілька разів продуктивність роботи.




