До ЗСУ повернулись військові пенсіонери, – нардеп

    1938

    Військові пенсіонери, котрі під час відносного затишшя на фронті повернулись до лав Збройних сил України, мають поступитись місцем молодим офіцерам, котрі набули досвіду в бойових умовах.

    Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00-15:00 та 19:00-21:00) на телеканалі ZIK заявив народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук.

    «2014 року мало хто з військових пенсіонерів переймався захистом України. Тоді з 800 тисяч таких осіб до лав ЗСУ та Нацгвардії були призвані лише 25 тисяч, дехто пішов добровольцем. Таких людей першу чергу, розподіляли на керівні посади», – наголосив нардеп.

    За словами Андрія Тетерука, його обурює те, що ці люди, побачивши, що на Донбасі немає гарячої війни, і у званні полковників, підполковників, майорів, за контрактом повернулись до Збройних сил та позаймали керівні посади.

    «Таким чином вони позбавляють нашим молодих офіцерів, котрі мають бойовий досвід, а не досвід сидіння в тилу, кар’єрного зростання. Фактично пенсіонери зайняли ту нішу, яка мала би будувати нову систему в українській армії», – розповів Тетерук.

    Він стверджує, що докладе зусиль, аби «зламати таку систему» та дати можливість молодим офіцерам реалізувати себе на керівних посадах.



    • інші новини