Сплав олова замінить літій: корейські вчені створили революційний твердотілий акумулятор

    4

    Вчені з Корейського інституту електротехнологічних досліджень (KERI) спільно з партнерами представили нову розробку у сфері твердотілих акумуляторів (SSB), створивши нові анодні матеріали на основі сплавів олова з високою електрохімічною стабільністю.

    Твердотілі акумулятори є перспективною альтернативою традиційним літій-іонним акумуляторам, оскільки використовують твердий електроліт замість горючого рідкого, що знижує ризик займання або вибуху. Запропоновані дослідниками анодні матеріали на основі сплаву FeSn2 демонструють зменшення розміру частинок під час перезарядки, що призводить до утворення щільного та однорідного електрода.

    Тестовий елемент SSB, створений групою дослідників, досяг ємності 15,54 мАг/см², що в п’ять разів перевищує показники звичайних літій-іонних акумуляторів. Після понад 1000 циклів швидкісної зарядки та розрядки акумулятор зберіг більше ніж 70-80% ємності.

    Юн-Чеол Ха, директор Центру досліджень акумуляторів нового покоління в KERI, підкреслив значущість відходу від традиційного акценту на літій і кремній у дослідженні анодних матеріалів, демонструючи потенціал сплавів на основі олова.



    • інші новини