У “Дії” тепер можна подати заяву на вступ до “Армії дронів”

    21

    Тепер стати частиною військових підрозділів, які спеціалізуються на безпілотниках, стало ще простіше. Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що подати заяву на службу можна онлайн через мобільний застосунок “Дія”. Завдяки цьому, майбутні бійці можуть оформити документи на вступ без необхідності відвідування територіальних центрів комплектування (ТЦК). 

    Рекрутинг у “Дії” нагадує пошук роботи на звичайному сайті з вакансіями. Користувачі можуть обрати бригаду або підрозділ, що їх цікавить, за допомогою фільтрів та подати одну або кілька заяв. Важливо зазначити, що можна самостійно вибрати напрямок служби, пов’язаний з безпілотними літальними апаратами (БпЛА) – від оператора дронів до інженера. 

    Подання заяви через “Дію” означає, що кандидат потрапляє лише до підрозділу, який обрав самостійно. Жодного автоматичного розподілу або мобілізації через ТЦК не передбачається. Крім того, на базову військову підготовку йдуть уже з підписаним контрактом. 

    Ще однією перевагою рекрутингу через “Дію” є можливість підтвердити придатність до служби без необхідності проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Це спрощує процедуру для кандидатів і значно скорочує час на оформлення документів. 

    Новий сервіс рекрутингу через “Дію” дозволяє підрозділам швидко та ефективно “забронювати” бійців, а також провести їх до своїх лав без додаткових бюрократичних перепон. Замість відвідування ТЦК та проходження ВЛК, весь процес відбувається онлайн, що робить його максимально зручним та сучасним. 



    • інші новини