Як вимкнути YouTube Shorts: три способи

    5

    Не любите короткі ролики на YouTube, але не знаєте, як їх позбутися? На жаль, офіційних методів відключення YouTube Shorts немає, але це не означає, що не можна знайти обхідні шляхи. Портал howtogeek.com розповів, як їх можна вимкнути.

    Через мобільний сайт YouTube

    Один із способів відключити Shorts – це зайти на YouTube через мобільний сайт. Там, на відміну від програми, є опція відключити показ коротких роликів у ньюсфіді на 30 днів. Для цього достатньо відкрити будь-який мобільний браузер, перейти на сторінку m.youtube.com і увійти в обліковий запис Google. Після цього перейдіть у стрічку до секції Shorts і натисніть на значок хрестика.

    Через мобільний додаток YouTube

    Програми YouTube для iPhone та Android не пропонують можливості приховати короткі ролики повністю, проте їх можна відзначити як нецікаві, щоб тимчасово видалити зі стрічки. Щоправда, немає жодної гарантії, що вони справді пропадуть із ньюсфіду надовго — Shorts можуть повернутися вже за кілька днів.

    Для того, щоб відзначити ролик, відкрийте будь-який Shorts і натисніть на значок із трьома точками, щоб відкрити опції. Після цього натисніть “Не цікавить”. Повторіть ці кроки для кожного ролика в розділі Shorts.

    Використовуйте стару версію YouTube

    Якщо ви категорично не бажаєте бачити Shorts у своїй стрічці, є екстремальний варіант розв’язання проблеми. Теоретично, ви можете поставити на смартфон старішу версію мобільного клієнта YouTube, що вийшла до того, як на платформі з’явилися короткі ролики.

    На iPhone це досить складне завдання, а ось на Android все порівняно просто. Стару версію програми можна встановити за допомогою APK-файлу з перевіреного джерела, хоча у разі стокових програм Google це не завжди працює коректно. Якщо ж на ваш смартфон встановлено програму YouTube версії 14.12.56 і раніше, ви можете просто відкотити оновлення до цієї версії. Опція “Видалити оновлення” знаходиться в налаштуваннях програм.