Аномальне тепло в Україні: погода на другу половину робочого тижня з 2 по 4 жовтня

    843

    Тепле повітря з південного сходу продовжує охоплювати територію України, підвищуючи температуру повітря на 5−10 градусів вище кліматичної норми. Однак, у західних областях тиждень обіцяє бути більш прохолодним, з можливими нічними заморозками. У другій половині тижня синоптики прогнозують опади по всій країні. 

    Середа, 2 жовтня 

    У середу, 2 жовтня, Україна насолоджуватиметься сухою, переважно сонячною погодою. Вночі та вранці в західних регіонах можливий туман. Вітер буде змінного напрямку, зі швидкістю 3-8 м/с; на сході країни – східного напрямку, 7-12 м/с. 

    Нічна температура в західних областях коливатиметься від +2 до +7 градусів, з можливими заморозками на поверхні ґрунту (0…-3 градуси). Денна температура у цих регіонах досягне +13…+18 градусів. На решті території вночі очікується +8…+14 градусів, а вдень температура підніметься до +21…+26 градусів. 

    Четвер, 3 жовтня 

    У четвер, 3 жовтня, по всій країні утримуватиметься малохмарна і тепла погода. Опадів не передбачається. Як і в середу, вночі та вранці можливий туман. Вітер залишиться змінного напрямку, 3-8 м/с. 

    Нічна температура в західних областях становитиме +3…+8 градусів, з можливими заморозками на ґрунті (0−3 градуси). Денна температура коливатиметься від +16 до +21 градусів. На решті територій вночі температура буде +8…+14 градусів, а вдень підніметься до +22…+27 градусів. 

     П’ятниця, 4 жовтня 

    У п’ятницю, 4 жовтня, аномально тепла погода збережеться на більшій частині України. Лише у західних областях уранці та вдень можливі дощі, а також тумани. Вітер буде переважно південно-східний, 5-10 м/с.  

    Нічна температура повітря коливатиметься від +8 до +14 градусів, а вдень очікується +22…+27 градусів, у західних областях температура підніметься до +14…+19 градусів.