У Китаї показали скафандр для пілотованої місії на Місяць

    260

    Китайське агентство пілотованих космічних польотів (CMSA) представило скафандр для майбутніх пілотованих місій на Місяць.

    Новий скафандр став результатом чотирьох років досліджень та розробок. Він допоможе тайконавтам виконувати завдання поза кораблем, захищаючи від суворих умов місячного середовища. Учасники експедиції також зможуть ходити, лазити, присідати, нахилятися, водити місяцехід та проводити наукові дослідження на поверхні природного супутника Землі.

    Скафандр виготовлений із спеціальної тканини, призначеної для захисту від суворого термічного середовища та місячного пилу. Він оснащений парою захисних рукавичок і спеціальним шоломом з панорамним козирком антивідблиску, довгофокусними і короткофокусними камерами, а також багатофункціональною консоллю управління.

    Художній дизайн місячного скафандра був натхненний елементами китайської культури. Верхня частина прикрашена червоними декоративними лініями, що символізують ідею китайської філософії про баланс сили та грації.

    CMSA також запустила публічну кампанію щодо вибору назви для костюма, яка відображатиме концепт як традиційної культури, так і сучасних технологій.



    • інші новини