РЕБнемо так РЕБнемо: Нова пошта та «Повернись живим» запустили збір 300 млн грн на посилення ППО

    5

    Кошти спрямують на захист систем ППО, які є ціллю ворожих повітряних атак, зокрема, на прифронтових територіях. Нова пошта подвоїть всі донати, які ви перерахуєте на рахунок «Повернись живим».

    Протиповітряна оборона України — одна з головних цілей ворога. Російські ракети та дрони постійно намагаються знищити системи та командні пункти, які захищають наші міста та критичну інфраструктуру, прикривають фронт. Під загрозою військові, зенітно-ракетні комплекси та інша техніка.

    Захищеність цих систем — спокій для кожного з нас. Тому Фонд «Повернись живим» і Нова пошта запускають збір «РЕБнемо так РЕБнемо. Зіб’ємо ворога з пантелику» — проєкт із посилення ППО.

    У результаті реалізації проєкту «Повернись живим» проведе навчання військових, а також забезпечить ПвК «Схід» та ПвК «Південь» двома стінами захисту: системами радіоелектронної боротьби (РЕБ), радіоелектронної розвідки (РЕР), зенітними FPV-дронами, засобами захищеного зв’язку, транспортом. Це допоможе «збивати з пантелику» ворожі розвідувальні безпілотники, а також забезпечить бійцям ППО мобільність і надійний зв’язок під час роботи.

    Надзвичайно важлива складова проєкту — навчання людей і обмін досвідом між підрозділами. Мобільні групи РЕБ/РЕР створені «з нуля» і пройдуть спеціальний курс, розроблений Фондом «Повернись живим». Ці групи захищатимуть тих, хто захищає нас. До прикладу, вони виявлятимуть і подавлятимуть ворожі БпЛА, супроводжуючи дивізіони Patriot.

    «За ворожими розвідувальними безпілотниками слідують ворожі ракети, тож цей проєкт буквально про захист Протиповітряної оборони, і, як наслідок, — захист всіх нас. У рамках ініціативи забезпечимо найперше створені у Повітряних силах групи прикриття, які збиватимуть ворога з пантелику за допомогою РЕБ та РЕР, а також боротимуться з російськими БпЛА застосовуючи зенітні FPV-дрони — нове, ефективне і значно дешевше за ракети ЗРК рішення», — коментує заступник директора «Повернись живим» Олег Карпенко.

    За зібрані кошти придбають:

    • Модернізовані FPV-дрони та комплектуючі для знищення ворожих розвідувальних БпЛА типу Supercam, ZALA, Орлан-10. Це дешевше й ефективніше рішення, ніж використання зенітно-ракетних комплексів.
    • Транспорт для підвищення мобільності підрозділів Повітряних сил, а також фахівців РЕБ та РЕР.
    • Засоби захищеного зв’язку: мобільні командні пункти та рюкзаки мобільних вогневих груп, які забезпечать автономну роботу.
    • Засоби РЕБ/РЕР, які, з одного боку, перехоплюють та аналізують сигнали противника, а з іншого – дезорієнтують ворога і приглушують його супутниковий та мобільний зв’язок.

    100% рішень проєкту — це або повністю українська розробка, або поєднання нашого воєнного досвіду та західних обладнання / техніки.

    Як долучитися?

    Підтримати «РЕБнемо так РЕБнемо. Зіб’ємо ворога з пантелику» можна через застосунок Нової пошти, донатом на «банку» або за реквізитами на сторінці проєкту. Нова пошта плюсуватиме всі донати: якщо ви пожертвували 100 грн — ще 100 грн додасть Нова пошта. Пожертвували 20 000 грн, 200 000 грн або навіть мільйон — стільки ж перерахує Нова пошта.

    Це вже другий спільний проєкт Нової пошти та Фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим» із посилення захисту повітряного простору України. Торік, у межах збору «Запакуй небо — прокачай ППО», разом із українцями партнери зібрали 330 млн грн для посилення ПвК «Центр».

    Долучайтесь до благодійного проєкту Нової пошти та Фонду «Повернись живим». РЕБнемо так РЕБнемо!



    • інші новини