Українські броварні Varvar та Mova завоювали вісім нагород на International Beer Challenge 2024

    12

    Українські броварні Varvar та Mova підкорюють світові вершини пивоваріння, здобувши відразу вісім нагород на престижному конкурсі International Beer Challenge 2024, що відбувся у Великій Британії.

    Цього року на конкурс було подано 500 зразків пива з усього світу, з яких 100 отримали золоті медалі, а ще вісім зразків були відзначені вищою нагородою TROPHY («Трофей»). Одним із них став український Hoppy Lager від броварні Varvar, який був визнаний найкращим лагером у категорії міцніших за 5%.

    Броварня Varvar змогла продемонструвати високі результати в кількох категоріях:

    • Hoppy Lager — золото;
    • Last Summer — срібло;
    • Golden Ale — срібло;
    • Zero Stress — бронза;
    • Samurai Daughter — бронза;
    • Milk Stout — бронза.

    Команда Varvar відзначила, що Golden Ale є лідером продажів серед їхньої продукції, а Hoppy Lager та Milk Stout входять у топ-5 найпопулярніших пив бренду. Пивна сомельє Лана Світанкова зазначила: “Це вже рівень олімпійської медалі, кажу вам. Вітання всім причетним, ви знаєте, що робити — підтримати та випити”.

    Броварня Mova також продемонструвала свій потенціал, отримавши срібну нагороду за своє безалкогольне темне пиво Mova Dark Non-Alco. Представники Mova прокоментували свою перемогу: “Для нас це визнання роботи команди та міжнародний престиж. Ми дуже пишаємося нашим Mova Dark Non-Alco, бо в Україні немає аналогів цього продукту”.

    International Beer Challenge проводиться у Великій Британії з 2017 року та щороку збирає найкращі пивні позиції з усього світу для об’єктивної оцінки міжнародними експертами.