Відсьогодні в Україні офіційно заборонено всі релігійні організації, пов’язані з рф

    667

    З 23 вересня в Україні набув чинності закон, що забороняє діяльність релігійних установ, які мають зв’язки з російською федерацією. Ця ініціатива має на меті забезпечити духовну незалежність країни та захистити національні інтереси.

    Закон безпосередньо стосується церков, чиє керівництво знаходиться в країні, що веде військову агресію проти України. Основний акцент робиться на забороні діяльності Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

    Попри статус автономії у складі російської православної церкви, УПЦ МП тепер підпадає під дію нового законодавства.

    Документ спрямований на зміцнення духовної незалежності України, запобігання розколам у суспільстві через релігійні питання та сприяння консолідації громадян. Це важливий крок на шляху до захисту національних інтересів в умовах триваючої агресії з боку росії.

    Згідно з новим законом, будь-які релігійні організації, що порушують вимоги щодо створення та діяльності, можуть бути припинені в судовому порядку. Позов може подати як орган виконавчої влади, так і прокурор, що надає уряду додаткові інструменти для контролю та захисту релігійного простору країни.