Надзвичайна пожежна небезпека в Україні: майже вся територія під загрозою

    122

    Практично вся Україна, за винятком кількох західних регіонів, стикається з п’ятим класом пожежної небезпеки. Про це повідомила речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха.

    Антициклон, що тривалий час впливав на Україну, забезпечив погоду без опадів і малохмарність. Він рухається на схід, але Лівобережжя України все ще залишається під його впливом. За словами Птухи, це підтримує надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

    Над Європою починають формуватися нові циклони, через які до західних регіонів України повертається зниження пожежної небезпеки. Закарпаття, Прикарпаття та Карпатський регіон вже не перебувають у п’ятому класі. Однак інші регіони залишаються в умовах високого ризику, а деякі території перебувають під загрозою тривалої надзвичайної пожежної небезпеки.

    З середи вітер зміниться на південний і посилиться, що може ускладнити ситуацію, особливо у разі виникнення пожеж.

    Представник ДСНС Олександр Хорунжий нагадав, що у період високої пожежної небезпеки заборонено відвідувати ліси, заїжджати туди транспортом, розпалювати багаття та спалювати суху траву. Порушення цих правил карається штрафами: від 1,5 тис. до 6 тис. грн залежно від правопорушення.

    ДСНС вже виявила понад 3 тисячі адміністративних порушень, за які було стягнуто понад 6,6 млн грн штрафів.