Вересень продовжує радувати теплом: погода в Україні на тиждень

    174

    Погода в Україні залишається теплішою за норму завдяки тривалому впливу високого тиску, який утримує теплі повітряні маси над країною. Протягом тижня українці можуть насолоджуватися сонячними днями, хоча ночі вже стали прохолоднішими через скорочення тривалості світлового дня. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

    Прогноз на 23–25 вересня

    З понеділка по середу, 23–25 вересня, у більшості регіонів України очікується суха та малохмарна погода. Дощі можливі лише на заході та в окремих районах Приазов’я та Криму. Температура повітря вночі коливатиметься від +7 до +13 °С, місцями на північному сході та в Карпатах – від +4 до +9 °С. Вдень повітря прогріється до +22…+28 °С.

    На півдні та біля морського узбережжя буде трохи тепліше: вночі очікується +12…+18 °С, а вдень – +25…+30 °С. Вітер східного та південно-східного напрямку, 5–10 м/с, місцями поривчастий.

    Прогноз на 26–27 вересня

    У четвер і п’ятницю, 26–27 вересня, на заході та частково на півдні країни пройдуть короткочасні дощі, але більшість областей продовжуватимуть насолоджуватися сухою погодою. Температура повітря вночі становитиме +12…+18 °С, а на північному сході та в Карпатах може опуститися до +6…+11 °С. У денний час температура залишатиметься високою – +22…+28 °С. Вітер південний та південно-східний, 7–12 м/с.

    Прогноз на вихідні, 28–29 вересня

    На вихідні, 28–29 вересня, погода на заході України стане більш нестійкою: очікуються дощі, похмуре небо та поступове зниження температури. У східних регіонах, які залишатимуться під впливом антициклону, дощів не передбачається. Температура залишиться на високому рівні, однак у північно-західних областях прогнозується зниження на 4–6 °С. Вітер буде змінювати свій напрямок на північний, 5–10 м/с, подекуди поривчастий.