Топ-10 помилок підприємців-початківців і як їх уникнути

    596

    Помилка 1 – фінансова: витрачати занадто багато або занадто мало

    Проконсультуватися з будь-якого питання ведення вашого бізнесу можете на нашому сайті, де ви знайдете всі необхідні відповіді на ваші запитання, а також тренінги для бізнесу у Києві.

    Спочатку, на самому старті бізнесу, бюджет-початківець часто обмежений. Тому економія та отримання максимального прибутку є дуже важливою складовою діяльності. Серед підприємців-початківців існує два способи мислення. Перший: щоб мати добрий дохід — треба витрачати великі гроші Другий: витрачати мінімально, доки досягнеш великого потоку прибутку. Ці два підходи дуже помилкові, тому що в результаті можуть сильно нашкодити вашому бізнесу. Найкраще триматися середини: не витрачати дуже багато, але й не шкодувати фінансів, тоді ви зможете досягти гарного рівня розвитку. На самому початку підприємницької діяльності найбільш розумним рішенням буде вкладення грошей у просування вашого бізнесу та рекламу. Але не на різний антураж.

    Помилка 2 – стратегічна: вважати, що у вас немає прямих конкурентів

    Найчастіше буває, що при відкритті свого бізнесу з’являється великий азарт та надмірне натхнення. На жаль, вони часто притуплюють критичне мислення. Багато хто починає думати, що їх товар у певній ніші поза конкуренцією порівняно з іншим. У зв’язку з цим виникає помилкова думка про те, що у вас немає прямих конкурентів.

    Обов’язково треба провести повний аналіз із погляду конкуренції — зрозуміти всі сторони ваших конкурентів та оцінити всі нюанси. Тільки після цього у вас буде повне розуміння, чи варто взагалі розпочинати свій бізнес у певній сфері (галузі).

    Помилка 3 – управлінська: робити ставку на низькооплачуваний персонал

    У тому випадку, коли підприємець-початківець має досить малі кошти, нерідко виникає думка про те, щоб трохи заощадити на своїх працівниках. Це дуже погана стратегія, тому що ви заплатите потім удвічі більше за результатами їхньої роботи. Причина проста: дешеві працівники мають малий досвід роботи, ненадійні або мають низьку кваліфікацію. Тому ніколи не треба заощаджувати на працівниках. Тому що успіху ви зможете досягти лише якщо у вас буде хай і дорогий, але професіонал.

    Помилка 4 – супергеройська: думати, що все можеш зробити сам

    Кожному з нас знайоме почуття: мовляв, тільки я можу ідеально та максимально якісно зробити певну роботу. Навіть якщо ви маєте високий рівень знання вашого продукту, ви довго не зможете протягнути без сторонньої допомоги.

    Це може дуже нашкодити вашому бізнесу, оскільки швидше за все призведе до повного вигоряння. Навіть у випадку, якщо бізнес невеликий, все одно якесь завдання можна доручити комусь іншому (співробітнику). Виконавців на нескладні завдання можна легко знайти, навіть за невелику винагороду, також ви можете звернутися за допомогою до родичів або знайомих.

    Безумовно, весь ваш бізнес тримається тільки на вас, але треба завжди трохи розвантажуватися і знаходити час для відпочинку.

    Помилка 5 – маркетингова: не знати, хто ваш ідеальний клієнт

    Якщо ви хочете мати великий успіх у своєму бізнесі, важливим пунктом є знання цільової аудиторії. Якщо ви думаєте, що ваша продукція підходить абсолютно всім, то ви глибоко помиляєтеся і приречені на провал.

    Існує досить багато різних способів, щоб визначити, хто ваш реальний клієнт. Ви можете вибрати будь-який тактичний метод, все залежить від ваших можливостей. Це обов’язково треба зробити. Завдяки цьому ви чітко знатимете, хто ваш клієнт, орієнтовна кількість потенційних клієнтів і в якому напрямку вам треба просувати свій бізнес.

    Помилка 6 – самовпевнена: не залучати професійного юриста

    Майже кожен бізнесмен-початківець робить велику помилку, коли не наймає професійних юристів для того, щоб мати кваліфіковану підтримку свого бізнесу. Це неприпустима помилка, тому що навіть найменший недолік у документі може повністю зруйнувати ваш бізнес.

    Найчастіше буває так, що конкуренти намагаються юридичним шляхом завадити вам чи зруйнувати ваш бізнес. Тому найкраща порада: не заощаджуйте на професіоналах своєї справи, оскільки тільки надійний юрист зможе допомогти вам у справі та підтримати із самого початку ваш бізнес.

    Помилка 7 — горда: боятися критики

    Зрозуміло, що як тільки ви відкриєте свій проєкт, виникне проблема: ви постійно будете схильні до критики. Завжди будуть люди, які бачитимуть вас лише з негативного боку. Але критику можна вигідно повернути на свою користь – прислухайтеся до неї та робіть раціональні висновки. Постійно намагайтеся бути на зв’язку зі своїми клієнтами, тільки так ви будете усвідомлювати свої недоліки та усувати їх надалі.

    Помилка 8 — тактична: зануритися в рутині

    Одні й самі щоденні і рутинні процеси дуже вимотують і забирають сили. Це актуально як у звичайному житті, так і у бізнесі. Щоб уникнути такого стану, треба вміти відриватися від оперативної роботи, грамотно знаходити час для цього та підійматися над такими процесами. Потрібно навчитися відходити від рутинної роботи для того, щоб налагодити успішніші її варіанти.

    Помилка 9 – дзеркальна: сліпо намагатися повторити чужий успіх

    Завжди простіше користуватися готовим варіантом: можна «підглянути», як усе влаштовано в інших, успішніших компаній, і зробити все так, як у них. Але це дуже неправильне рішення. Відкривати свій бізнес, спираючись на досвід інших, — це помилка, тому що кожна компанія, кожен бізнес має багато своїх нюансів і особливостей.

    Помилка 10 — спрощуюча: намагатися шукати універсальні рішення та поради

    Кожен бізнес має свої особливості (як і будь-яка людина). Сукупність тих чи інших особливостей впливає те, буде бізнес успішним чи ні. Тому під час бізнесу універсальні рішення не підходять (в принципі, таких і немає). Це дуже важливо зважити на будь-якій стадії ведення вашої справи.



    • інші новини