Nokia, Ericsson і Dell остаточно залишають російський ринок

    107

    Фінська компанія Nokia, яка є одним із найбільших виробників телекомунікаційного обладнання, піде з російського ринку до кінця року. Про намір залишити ринок Росії Nokia заявляла ще у квітні. Тепер компанія підтвердила свій намір, повідомивши, що російський сегмент бізнесу буде згорнутий протягом декількох місяців.

    «До кінця року переважна більшість наших співробітників у росії покинуть Nokia, і ми звільнимо всі наші офіси. Ми збережемо офіційну присутність у країні доти, доки не буде завершено юридичне закриття», – прокоментував це питання представник Nokia.

    Раніше стало відомо, що інший великий виробник телеком-обладнання в особі шведської Ericsson також залишить російський ринок, закриє офіційне представництво в країні і припинить надавати техпідтримку. Ericsson планує завершити процес згортання бізнесу в країні до кінця поточного року. Кілька днів тому про остаточний вихід з російського ринку оголосила американська компанія Dell, яка займається виробництвом комп’ютерів та серверного обладнання.

    Зауважимо, що відхід Nokia і Ericsson може виявитися болючим для російських стільникових операторів. Ці компанії разом із Huawei, яка теж обмежила постачання в росії, але про звільнення не заявляла, є одними з ключових постачальників телекомунікаційного обладнання.

    Джерело: Reuters



    • інші новини