ТОП-6 SEO метрик оцінки ефективності просування сайту

    121

    Правильний аналіз даних та знання ключових параметрів роботи сайту допомагає здійснювати успішну оптимізацію та оперативне вирішення поставлених задач.

    Значимість SEO-метрик

    Показники просування сайту дозволяють визначити якість ресурсу та стратегії його розвитку, а також проблемні місця, які потребують доопрацювання.

    SEO-спеціалісти виділяють 6 ключових метрик для аналізу сайту:

    1. Швидкість завантаження сайту. Ресурси з низькою швидкістю завантаження випадають з першості у видачі пошукових систем, адже є незручними для користувачів. Швидкість завантаження залежить від багатьох факторів, зокрема від кількості розміщеної інформації, відео та графічних матеріалів.
    2. Авторитетність домену. Покращення показників авторитетності домену є обов’язковим завданням під час розкрутки сайту.
    3. Ранжування ключових слів. Усі зусилля в рамках SEO-просування сайту спрямовані на його просування в ТОП видачі за ключовими запитами, тож саме ця метрика є найважливішою. Необхідно правильно визначити семантичне ядро та регулярно перевіряти ранжування свого сайту за ключовими словами.
    4. Кількість проіндексованих сторінок. Чим більше проіндексованих та доданих у видачу пошукових систем сторінок, тим вищими є показники цільового трафіку на сайт. Варто регулярно оновлювати ресурс, додаючи на сторінки якісні матеріали.
    5. Органічний трафік. Саме ця метрика дозволяє визначити ефективність просування сайтів, адже ключовим завданням SEO є внутрішня та зовнішня оптимізація ресурсу з метою покращення його видимості та, як наслідок, отримання більшого кількості відвідувачів.
    6. Показники відмов. Це найкращий індикатор якості контенту на сайті. Якщо великий відсоток відвідувачів покидає сайт після відвідування однієї сторінки, то пошукові мережі розцінюють ваш ресурс як некорисний та такий, який не відповідає пошуковому запиту користувача.

    Висновок

    Для отримання якісного результату важливо:

    • побудувати ефективну стратегію просування;
    • регулярно відстежувати ключові показники та визначати правильні інструменти для подальшої розкрутки сайту з урахуванням отриманих результатів.

    Слід замовляти SEO-послуги виключно у досвідчених фахівців. Ланет CLICK об‘єднує кваліфікованих спеціалістів, які виконають якісний SEO-аудит сайту та побудують ефективну стратегію просування з урахуванням показників метрик і специфіки вашого ресурсу.

    Щоб замовити просування сайту від  Ланет CLICK, звертайтеся за телефоном +38 (044) 225-19-00 або пишіть нам: lanetclick@lanet.ua! Ми на зв’язку!



    • інші новини