Прекрасне озеро Гамільтон Пул – природний водний басейн, що утворився близько тисячі років тому

1475

Басейн Гамільтона (Hamilton Pool) – це природний водний басейн, що утворився близько тисячі років тому в результаті обвалення склепіння тунелю, в якому протікала підземна річка. Басейн знаходиться приблизно в 37 км від американського міста Остін – столиці штату Техас.

До XIX століття в цій місцевості жили племена індіанців Тонкава і Апачів. У 1860-х роках землю купив Морган К. Гамільтон. Його брат Ендрю Джексон Гамільтон, який був відомим політиком і 10-м губернатором штату Техас, іноді відвідував мальовничий грот, який назвали в його честь басейном Гамільтона.

Місцева легенда стверджує, що честь відкриття грота належить восьмирічному синові сім’ї Рейнер, яка купила цю землю у Моргана Гамільтона в 1880-х рр., щоб зайнятися тут розведенням худоби.

Хлопчик випадково набрів на прекрасне озеро під час своїх прогулянок по ділянці. Грот представляв собою певну загрозу для худоби, але глава сім’ї Рейнер дуже швидко зрозумів, що грот являє собою велику цінність в туристичному плані, і відкрив місце для публічних відвідин.

Спочатку відвідувачів було не дуже багато, так як добиратися до озера було досить складно, але в 60-х роках минулого століття басейн Гамільтона з його мальовничим гротом і водоспадом перетворився в одне з улюблених місць літнього відпочинку мешканців Остіна.

У 1980-х роках кількість туристів настільки зросла, що це стало погано позначатися на природному середовищі грота. У 1985 р влада Техасу викупила грот у сімейства Рейнер, і це місце було оголошено одним з найбільш значущих природних заповідників округу Тревіс.

Сьогодні в районі басейну Гамільтон діє природний заповідник, до якого входять сам смарагдово-зелений басейн, водоспад, висота якого сягає 15 м, і близько 0,94 кв.км. прилеглих до них природних ландшафтів.

Басейн оточують величезні вапнякові скелі, які підходять до самої кромки води, зі стелі грота звисають чудові сталактити. Стеля грота і навколишні скелі рясно поросли мохом, і папороттю-адіантум, також тут гніздиться безліч гірських ластівок. У заповіднику зустрічаються безліч дикорослих орхідей.

Мальовничі околиці басейну Гамільтона і сам басейн не раз ставали природними декораціями для голлівудських фільмів. У 1990 році тут знімали ряд сцен фільму «Гра з вогнем». Головна героїня Глорія, яку грала Дженіфер Коннелі, плаває саме в цьому басейні. У комедійному фільмі “Зуби” 2007 року є чимало сцен, знятих в цьому заповіднику. Фільм “Хижаки” 2010 г (продовження знаменитого “Хижака” 1987 г) теж знімався в цих місцях.

Зазвичай басейн Гамільтона відкритий для плавців, але через природне сезонне розмноження бактерій купання в ньому іноді забороняють. У заповіднику працює спеціальна служба, яка постійно перевіряє якість води.

З серпня 2010 року вхід в заповідник, де знаходиться басейн Гамільтона, став платним. Щоб потрапити до басейну доводиться заплатити 10 $. Квиток дозволяє перебувати на території парку цілий день.

Під час повеней і сильної негоди заповідник офіційно закривають.

Для зручності відвідувачів в заповіднику облаштовано автостоянка, розрахована на 75 паркувальних місць. Поруч з паркуванням також обладнані спеціальні столики для пікніків.

Щоб потрапити до води, потрібно спуститися по стежці з досить крутого пагорба, при цьому спуск для інвалідів не обладнаний.

Пити воду з басейну Гамільтона або використовувати її для приготування їжі заборонено.

Крім того, в заповіднику заборонені рибна ловля, розведення багать, катання на гірських велосипедах, забороняється брати з собою на територію заповідника будь-яких домашніх тварин.

Прекрасне озеро Гамільтон Пул (1)

Прекрасне озеро Гамільтон Пул (2)

Прекрасне озеро Гамільтон Пул (3)

Прекрасне озеро Гамільтон Пул (4)

Прекрасне озеро Гамільтон Пул (5)

Прекрасне озеро Гамільтон Пул (6)

Прекрасне озеро Гамільтон Пул (7)

Прекрасне озеро Гамільтон Пул (8)

Прекрасне озеро Гамільтон Пул (9)

Прекрасне озеро Гамільтон Пул (10)



• не пропусти