Добірка українських каналів у Телеграмі, на які варто підписатись

1014

Телеграм уже давно переріс звання звичайного меседжера – тепер все більше людей надають йому перевагу не тільки в спілкуванні, але й у пошуку корисної інформації, новин, музики, тощо. Адже у Телеграмі можна створювати канали та чати, та завантажувати файли прямо із повідомлення, а не з якихось сумнівних посилань.

Тож ми зробили для вас добірку корисних українських каналів у телеграмі, а на додачу, ще й парочку цікавих ботів!

Новини у Телеграмі:

BBC Україна – український відділ міжнародної служби новин, про події України та світу.

Mil.in.ua – український мілітарі-портал. Новинний ресурс на військову тематику.

Громадське радіо– відомий рупор новин відтепер і у телеграмі. Найважливіші статті, аудіозаписи та відео тепер у Телкграмі.

112 канал– один з найвідоміших українських сучасний каналів з новинами, також нещодавно приєднався до Телеграму та активно його поповнює матеріалами з основного ресурсу.

Цікавинки у Телеграмі:

Проєкт “Українська мова” – допомагає ефективно вивчати українську мову. Щоденні рубрики #коректор #збагачуйся #переклад #подкаст #наголос та ін. Усі ілюстрації – авторські, є подкасти.

Україна туристична– канал про подорожі рідними краями та цікавими фактами з історії України.

Soundsystem – зручний музичний плеєр.Так – це ще один плюс телеграму, ви можете завантажувати файли з музикою безкоштовно, прямісінько з цього каналу

Примарикіно – канал із оглядом ретро кіно та корисними посиланнями по темі. Щодня на обговоренні 1 ретро-фільм.

UkrLiteratura– все про сучасну українську літературу: поповнення, події, огляди тощо.

LowcostUA – знахідка для мандрівників! Канал публікує усі акції авіакомпаній, знижки на всі види транспорту закордон та гарячі путівки.

Корректаріум корисний та цікавий канал, який допоможе вам підтягнути знання рідної мови! Щоденні поради, вправи та невеличкі підказки з української мови.

Файні меми – юмористичний український канал. Щоб зрозуміти прості жарти – потрібно добре знатись на українській літературі!

Боти в Телеграмі:

@railwaybot – допомагає шукати квитки на потяги по Україні. Додаєш собі цей бот, пишеш йому з якого і у яке місто їдеш, вказуєш число і бот видає тобі всі існуючі варіанти. Пише про наявність квитків, час у дорозі тощо. Також додає посилання на купівлю квитка через ПриватБанк. Якщо ж квитків немає, то ви можете обрати «моніторинг» і бот повідомить вам, як тільки з’являться місця на потрібний потяг.

Розробник бота обіцяє у майбутньому доповнити його і створити також пошук квитків закордон.

@GreenzBot – допомагаєусім почати планувати свій бюджет. Прорахувати витрати, доходи та борги тепер набагато простіше, завдяки цьому помічнику! Просто надсилайте йому інформацію, а він сам все впорядкує. Наприклад, за день ви купили білет у кіно, хліб і декілька книжок, тож просто пишете йому: кіно 100грн, хліб 10грн, книжки 300грн, а бот сам впорядкує витрати у таблицю та розподіляє їх до категорій «розваги», «продукти», «освіта» тощо.

Всю інформацію бот синхронізую з гугл-таблицею і ви зможете побачити впорядковану таблицю свого бюджету за тиждень/місяць/рік.

@unexploredcity_bot. Бот про цікаві туристичні місця в Україні. Чим він відрізняється він звичайного каналу7 Тим що ви можете надіслати йому данні про своє місцезнаходження, а він підбере для вас найкращі піші маршрути через усі визначні та цікаві місця поблизу, підбере про них інформацію для ознайомлення і добірку фото. Краще за будь-яку екскурсію і абсолютно безкоштовно!

Це новий бот, який з’явився тільки у вересні 2017 року, тож поки його функції обмежуються територією Києва. Але розробники запевняють, що вже поспішають створити інформацію і по іншим українським містам.

@UA_BumperBot – допоможе у випадку, якщо ви потрапили у ДПТ чи стали свідком аварії. Він стане корисним тим, хто погано орієнтується у законах щодо подібних випадків чи просто розгубився у екстремальній ситуації. Його засновник – колишній працівник патрульною поліції, який працював також у сфері ІТ та добре знається у юриспруденції. Виходячи із власних знань, він започаткував такий корисний проект, аби допомогти усім, хто потрапив у ДТП швидко зорієнтуватись, як спілкуватись із поліцією в такому випадку, як скласти протокол та отримати відшкодування.

@TimeToTravel – канал-знахідка для українських мандрівників, котрі подорожують не тільки територією рідної країни, а й по всьому світу. Засновник цього боту щоденно робить добірку найбільш вигідних пропозицій для українських туристів. Найдешевші варіанти перельоту в будь-який куточок світу, вигідні знижки на житло у готелях та хостелах, акції та гарячі путівки від різних компаній та багато іншої корисної інформації про бюджетні подорожі.

Сьогодні Телеграм продовжує поповнюватись новими корисними каналами та ботами і стає не просто меседжером, а справжнім помічником у найрізноманітніших життєвих ситуаціях.

А на які канали підписані ви?

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти