Як вибрати покриття для дитячих майданчиків

1468

Активні ігри на дитячому майданчику – улюблений вид дозвілля багатьох хлопців. Але задоволення і користь від прогулянок іноді захмарюються травмами. Малюки повертаються додому з розбитими колінами і синцями після падінь на тверду і шорстку поверхню майданчика.

Якщо ви хочете створити всі умови для дитячого дозвілля у себе у дворі, варто задуматися не тільки про те які гойдалки встановити, але і вибрати краще покриття під спортивний майданчик для дітей. Саме на цю ділянку доводиться найбільше падінь. Правильне покриття майданчика пом’якшить удар і зробить дитячі розваги максимально безпечними.

Покриття ігрової та спортивної площадки

Ще недавно питання настилания покриття на майданчиках для малюків нікого не турбував. У кращому випадку ділянку просто засипався гравієм. Гола ж глинистий грунт на майданчику ставала небезпечною при найменшому дощику. Місити багнюку і ковзалися на калюжах – веселий, але не самий здоровий дозвілля, після якого застуда і велике прання гарантовані.

Якщо ви гуляєте з дитиною на громадському майданчику без спеціального настилу, будьте особливо уважні, коли малюк направляється на гірку. Для тих батьків, які хочуть зробити дитячий майданчик на дачі самостійно, ми зібрали кілька рекомендацій.

Підготуйте поверхню ділянки – максимально вирівняйте місце для майбутнього майданчика. Правильно буде зробити подушку з гравію і піску, товщина шару повинна складати близько 45 см. Звичайно, не можна покривати зону для ігор твердим бетоном, асфальтом або плиткою. Сипучі матеріали також не найкраща ідея: піщинки можуть потрапляти в очі, а гравій залишає подряпини на долоньках і колінах. Існують інші, безпечні для малюків варіанти покриттів.

Яке покриття для майданчика краще

Пісок і декоративна тріска. Ці матеріали екологічні і нешкідливі. Звичайно, пісок може прилипати до рук і проникати під одяг. Від тріски малюкові теж потрібно буде обтрушуватись, проте це все ж краще, ніж возитися в розмокшій землі.

Гравійний відсів. Спеціальний відсів з граніту, який використовується для дитячих вуличних майданчиків. Він не такий дрібний, як пісок, позбавлений гострих граней, а тому безпечний для хлопців.

Штучна трава. Це штучне покриття яке за своїми фізичними і технічними характеристиками мало відрізняється від справжньої трави. Тільки таке покриття значно довговічніше і надійніше

Газон. Дуже м’який, а значить, вдалий варіант для самих маленьких. Їм особливо цікаво грати на свіжій галявині. Газон вибирайте стійкий до витоптування, що відрізняється високою густотою пагонів, як для спортмайданчиків. Але потрібно розуміти, що догляд за газоном потрібен постійний, траву доведеться скошувати і оновлювати лисини.

Модульне пластикове покриття. Дуже надійне і стійке до зносу покриття дитячих спортивних майданчиків. Оригінальна конструкція не дає волозі затримуватися, тому грати можна навіть після сильного дощу.

Гумове покриття. Дуже зручно використовувати мати з гумової крихти, які настеляються встик. Є й інша технологія, згідно з якою покриття «наливається» на весь майданчик. Воно відрізняються довговічністю, виглядають дуже красиво і яскраво, колір можна підібрати абсолютно будь-хто. Завдяки своїй пружності гумовий «стать» знижує кількість травм. Крім того, за ним легко доглядати.

Матеріали для покриття дитячого майданчика своїми руками можуть бути природними або штучними. Кожен з варіантів має свої плюси. Сподіваємося, що наша стаття допоможе вам визначитися, яке покриття майданчика краще. В результаті ви отримаєте надійну, якісну ігрову зону, яка буде подобатися вам і вашим дітям.



• не пропусти