Чому українці обирають штори блекаут

493

Чому в українці обирають штори блекаут

Штори блекаут стали справжнім революційним рішенням у текстильному світі, мода на які з’явилася не так давно. З’явившись на споживчому ринку, штори одразу завоювали прихильність. Світлонепроникні – ось головна ознака цих занавісок , яка найкращим чином характеризує їх. Такий ефект – результат виробництва, під час якого використовується спеціальне переплетіння ниток. Батьківщина тканини – Фінляндія, саме тут вперше створили блекаут. Сьогодні купити штори можна у всьому світі.

Склад і властивості

Тканина складається з трьох текстильних основ, акрилової піни та хімічних речовин. Деякі виробники також обробляють тюлеві полотна спеціальним просоченням, який робить їх вогненебезпечними. Серед неоціненних якостей тканини, котра модно виглядає і яку є можливість купити недорого в роздріб та оптом і на Україні:

  • стиль і шик (тканина не виглядає дешево),
  • шумо- та всітлоізоляція,
  • високі показники збереження тепла,
  • вогненебезпечність (навіть якщо поруч відкрите полум’я, не загориться, а тільки почне плавитися),
  • не втрачає своїх яскравих кольорів після прання та під сонячним промінням,
  • дуже гарно тримає форму, отже пошити виріб не надто складно,
  • щільна и зносостійка матерія,
  • абсолютно гіпоалергенна та екологічно чиста,
  • майже не забруднюється (про це говорять багаточисленні відгуки),
  • її не треба прасувати, навіть після прання має естетичний вигляд,
  • приємна на дотик, м’яка структура.

Але, не дивлячись на всі плюси, портьєрні матеріали також мають декілька мінусів. По-перше, вартість виробу на порядок вища, ніж на звичайні тюлі, ба навіть за жалюзі. По-друге, висока вірогідність купити неякісний товар чи то підробку. Справа у тому, що для блекаута підійдуть не всі матеріали, отже людині, яка не є фахівцем у світі текстилю, дуже легко помилитися. По-третє, обмеженість механізму та конструкцій: блекаут – штору рулонного типу з підйомними механізмами, отже можливість декорування вікна стає обмеженою.

Де використовуються?

Зважаючи на всі переваги текстилю, він має душе широкий круг використання:

1. Спальня та дитяча. В цих кімнатах має завжди панувати атмосфера, яка розташовує до сну. Особливо це актуально в дитячій, де під час денного відпочинку штори відтворять справжню темряву.

2. Конференц-зали. Тут часто проводять наради, презентації, показують слайди. Отже кімната повинна бути захищення від проникнення зайвого світла. Штори блекаут (росіїскою мовою – блекаут ткань для штор) найкраще справляються з цим завданням

Окрім цього, портьєри використовують в мед- та учбових закладах, нічних клубах, ресторанах (для створення романтичної атмосфери), у фотолабораторіях і так далі.

Класифікація

Є декілька класифікацій матеріалу блекаут. Так, наприклад, він поділяється за щільністю, непроникності, кольору і відтінкам, наявності зображення, підкладочної основи чи металевого напилення.

Штори можуть бути виконані в різних напрямках. Головна перевага виробів у тому, що вини гармонійно вписуються в будь-який інтер’єр, при цьому не загострюючи увагу на собі, а підкреслюючи інші декоративні елементи та дизайн взагалі. Наприклад, клітчатий плед з тканини фліс, куплений на https://megatextil.com.ua/g4088283-flis, буде чудово виглядати на фоні портьер з блекауту.

Окрім того, існує розподіл штор на типи:

1. Універсальні. Ці вироби найпопулярніші, вони гармонійно вписуються в будь-яке дизайнерське рішення.

2. Японські. Сучасні полотна, які мають візерунок у вигляді японських орнаментів, присутні східні мотиви. Надзвичайно виглядають на великих панорамних вікнах.

3. Плісе. Вирішують проблему убранства арочних та вікон нестандартних конструкцій.

4. Класичні. Підійдуть для будь-якого приміщення. Є можливість обрати будь-який малюнок, що найкращім чином підкреслить всі переваги кімнати.

Також блекаут буває однотонний, смугастий, двосторонній і так далі.

Правила догляду

Доглядати тканину зовсім нескладно. Прати слід в теплій воді, при чому зробити це можна як руками, так і в машинці, обравши делікатний режим до 400 обертів. Робити це достатньо пару раз на рік. Сушити краще в темному місті. Прасувати матеріал необов’язково.

Як відрізнити блекаут?

Як вже зазначалося, у тканини є багато підробок. І щоб зробити правильний вибір, слід знати, як відрізнити справжній матеріал. По-перше, він складається з трьох шарів. На дотик полотно щільне, гладеньке. Перед тим, як купити, піднесіть тканину до світла и подивіться крізь неї – сонячні проміння не будуть проходити, ба навіть проглядатися.

Де купити?

Перше місце, де купити – Інтернет-магазин «Гардіна». Тут може замовити товар як окрема людина, так і гартівня. На сайті Інтернет-магазину можна одразу подивитися каталог фото 2017-2018, щоб зробити правильний вибір.

Можна також замовити пошив в ательє. Ціна, до речі, не буде сильно відрізнятися від тої, де гуртом продаються тканини, наприклад, на складах Харкова чи іншого міста.