Музей корупції та свавілля в Україні: президентська резиденція Межигір’я`я (фото)

2259

Хоч це не справжній музей у класичному розумінні слова, та тут є на що подивитись. Години вам, мабуть, не вистарчить, щоб оглянути ці розкішні «виставкові» зали, багаті колекції, унікальні та іменні речі «великих» особистостей та ексклюзивного дизайну екстер’єри з «античними руїнами» і колонами висотою у поверхи.

На території у майже 140 гектарів розкинувся справжній курорт із парками, набережною, рукотворними озерами (які живляться водою артезіанських свердловин), багатоярусним водоспадом і навіть зоопарком. Площа на стільки велика, що має власні дорожні знаки. Яхтова пристань, кінний клуб, тир, тенісний корт, поле для гольфу, СПА – центр, теплиці, гаражі, їдальня, качина ферма, фазанарій, конеферма, ангар для гелікоптера. Все збудовано для того, щоб Він не відчував нестачі ні у чому та ні в чому не собі не відмовляв.

Він – той, про кого складали легенди. У його титули і досягнення важко повірити. А про обсяг його статків можна лише будувати версії. Він – Віктор Янукович. Найскандальніший з усіх вітчизняних президентів усіх часів. Єдиний зі всіх українських правителів, хто «заслужив» бути зображеним не просто на грошових купюрах, а бути викарбуваним на золотій кілограмовій (!) монеті.

Золоте життя

В існування речей, які знаходили після втечі Януковича у його маєтку справді складно повірити. (Може тому й їдуть сюди безупинно люди). Президент любив жовтий колір металу. Крім вищезгаданої монети, золота у будинку було пребагато і часом у найнесподіваніших формах (навіть якщо не брати до уваги міфічний унітаз). Уявіть лише позолочені підсвічники у людський зріст. А ще – скульптура космонавта, посуд (графини із чистого золота із коштовним камінням), картини, елементи меблів, численні «нагороди», тощо.

Президент був власником величезної колекції антикварних речей. Деякі з них, ймовірно, належали ще трипільській культурі.

Хонка

Будинок Хонка – це окрема тема, описувати яку можна на десятках сторінок. Чотириповерховий палац посеред маєтку – один з найбільших у світі, побудованих фінською фірмою HONKA (звідси й назва) з елітного дерев’яного бруса. Найнижчий поверх повністю займає “лицарський зал”. На стінах панно з римської мозаїки а у спеціальних нішах – фігури лицарів у повний зріст. Ще тут є величезний приватний кінозал. На п’ятому поверсі у будинку Президента розташована приватна капличка зі золотим іконостасом.

На всіх поверхах різьблене дерево і камінь. Дві окремих спальні (мабуть, щоб спати одну ніч в одній, іншу – в іншій); кімната для зберігання мисливської зброї; лоджії з видом на Київське море.

Живі і механічні колекції

На тому ж Київському морі гойдається президентський корабель. Дебаркадер “Галеон” називають палацом на воді. Оформлений деревом, мармуром і кришталем. Його створили лише рік тому – для відпочинку Віктора Януковича із друзями.

Для їхньої ж розваги на території утримували зоопарк. Вольєри зі страусами, оленями, кабанами, муфлонами, антилопами, фазанами, але особливою цінністю є червонокнижні дрохви і журавлі-красавки.

На одному з виїздів з резиденції влаштовано гараж на 70 одиниць техніки. Є тут і своя заправка. Майданчик та ангар для гелікоптера. Те, що Янукович захоплювався автомобілями, підтверджує і знайдена колекція із дорогих екземплярів. 8 мотоциклів і 31 автомобіль. Раритетна Horch 855 (яких було випущено 7 екземплярів), ЗІЛ-114 та «Чайки», які належали раніше кіностудії імені Олександра Довженка, та ще багато класичних авто випуску 1950-60 років.

Розкішний маєток Януковича у Межигір`ї вже назвали Музеєм корупції. На екскурсії сюди нині приїжджають тисячі туристів. Іноземних – щоб побачити, як виглядає «українська розкіш» насправді. Місцеві – щоб переконатись, що обраний ними президент почував себе добре, живучи за сплачувані ними же гроші. І щоб зрозуміти, що Україна – таки небідна країна.

Для тих, хто зібрався в дорогу:

Місце знаходження:
Село Нові Петрівці Вишгородського району Київської області

GPS:
N 50°36.718′, E 30°28.42′

Поради бувалого мандрівника:
Екскурсії у Межигір`я організовують вже навіть туроператори. Наприклад, поїздка з Хмельницького коштує 250 грн. Усі відвідувачі «музею» платять окремо за оглядини колекції ретро-автомобілів, самої території, найбільше – за вхід у «Хонку».

автор Надія Понятишин спеціально для vsviti.com.ua

mezygirya-yanukovicha

maxresdefault

фото: Yuriy Buriak
фото: Yuriy Buriak
фото: Yuriy Buriak
фото: Yuriy Buriak
Телевізор у головному холі  фото: Yuriy Buriak
Телевізор у головному холі
фото: Yuriy Buriak

хонка2

Спальня  фото: Yuriy Buriak
Спальня
фото: Yuriy Buriak
Одна з більярдних кімнат  фото: Yuriy Buriak
Одна з більярдних кімнат
фото: Yuriy Buriak
Оранжерея, прохід в спа-центр  фото: Yuriy Buriak
Оранжерея, прохід в спа-центр
фото: Yuriy Buriak
Басейн в спортивному комплексі  фото: Yuriy Buriak
Басейн в спортивному комплексі
фото: Yuriy Buriak
Золотий батон  фото: Getty Images
Золотий батон
фото: Getty Images
Золота медаль вагою 1 кілограм
Золота медаль вагою 1 кілограм
У парках багато квітів - як у ботанічному саду фото: Yuriy Buriak
У парках багато квітів – як у ботанічному саду фото: Yuriy Buriak
фото: comments.ua
фото: comments.ua
Корабель Януковича фото: comments.ua
Корабель Януковича фото: comments.ua
Із автоколекції  фото: Yuriy Buriak
Із автоколекції
фото: Yuriy Buriak


• не пропусти