Сад чудовиськ або Парк монстрів Сакро Боско, Італія (12 фото)

671

Прогулянка по парку цілком може обернутися подорожжю в країну мрій. Ну, або в країну чудовиськ. Це, дивлячись, яке у вас буде настрій. Сад Сакро Боско в італійському місті Бомарцо – збори химерних, гротескних фігур, яке його творець герцог П’єр Франческо Орсіні, між іншим, називав Парком чудасій або Священним лісом.

Парк був створений в 16 столітті і присвячений пам’яті трагічно загиблої дружини герцога. Його населяють скульптури античних героїв, статуї тварин, персонажі міфів, є навіть свій падаючий будинок, Храм вічності і мініатюрний сад природи. Майже два століття парк був покинутий і заріс, поки в 20 столітті його не придибало сімейство Беттіні. Саме тоді парк і отримав свою сучасну назву – Сад чудовиськ або Парк монстрів.

Наповнений міфічними скульптурами і загадковими спорудами парк не раз і не два надихав діячів мистецтва, а вчені, історики та філологи неодноразово намагалися пояснити значення алегоричних фігур. Спроби ці так і залишилися безуспішними – Сад Сакро Боско наполегливо зберігає свої таємниці.



• не пропусти