Гамбург – місто, в якому налічується 2500 мостів

1050

Гамбург – друге (після Берліна) серце Німеччини. Туристи відвідують його із задоволенням, оскільки тут можна не тільки подивитися на численні пам’ятки, але й просто із задоволенням погуляти мальовничими вуличками. Особливий колорит місту додає величезну кількість мостів через річку Ельба, яких, за різними підрахунками, налічується від 2300 до 2500 . У всій Європі не відшукаєш іншого міста, де б збудували стільки мостів: Гамбург за цим показником “переплюнув” Венецію, Амстердам і Лондон разом узяті.

Один з найвідоміших мостів Гамбурга – Кельбрандбрюке. Він був відкритий в 1974 році і до 1991 року залишався найбільшим у світі, адже ширина його прольоту становить 325 м, а довжина – 3940 м.

Серед найстаріших мостів в Гамбурзі слід зазначити Ельббрюке. У 1899 році він був побудований для автомобільного руху, але згодом з’явилися інші мости через Ельбу. Після реконструкції, яка проходила з 1980 по 1985 рік, Ельббрюке використовується в якості пішохідного, крім того, по ньому дозволено рух велосипедистів і мотоциклістів. Міст Кеттвік знаменитий тим, що це найбільший в світі міст для залізничного та автомобільного транспорту з вертикальним підйомником, висота якого – 46 м. Автомобільний рух припиняється на 8-10 хвилин в той час, поки проїжджає поїзд. Крім того, підйомник дозволяє пропускати через міст суду, в робочі дні кожні дві години рух також зупиняється для того, щоб пропустити кораблі.

Окремої уваги заслуговують мости Ломбард і Кеннеді. Як нескладно здогадатися, залізничний міст Ломбард отримав свою назву після того, як в 1651 році тут було відкрито відповідний заклад. До речі, до 1865 року міст був дерев’яним. Поряд з мостом Ломбард в 1953 році був побудований ще один міст. Він був необхідний, оскільки потрібно було “розвантажити” потік транспорту, який переправлявся через озеро Альстер. Названий на честь американського президента він був пізніше, в 1963 році, після вбивства Джона Ф. Кеннеді.

Історичний міст Тростбрюке, побудований в 1881 році, спочатку служив кордоном між старими і новими містами Гамбурга. На мосту встановлені кам’яні статуї графа Адольфа III, а також єпископа Ансгера, що є засновником міського собору.

Найстаршим кам’яним мостом в Гамбурзі вважається Еллернторсбрюке, цей арочний міст був збудований в 1668 році і служив прямим маршрутом для мандрівників, які слідували з Гамбурга в Алтон.

Гамбург - місто, в якому налічується 2500 мостів (1)

Гамбург - місто, в якому налічується 2500 мостів (2)

Гамбург - місто, в якому налічується 2500 мостів (3)

Гамбург - місто, в якому налічується 2500 мостів (4)

Гамбург - місто, в якому налічується 2500 мостів (5)

Гамбург - місто, в якому налічується 2500 мостів (6)



• не пропусти