У мережі з’явилися вражаючі кадри турлашів на ріках Закарпаття

973

На Закарпатті потепліло і з підвищенням температури повітря на річках розпочався активний льодохід, або як його називають місцеві жителі – «турлаш». Очевидці оприлюднили відео вражаючого турлашу на річках Закарпатської області, пише Захід.нет.

На одному з відео-записів видно, як руслом спокійної річки Брустурянка біля села Лопухово Тячівського району Закарпаття, котиться хвиля води і криги, спричинена руйнуванням льоду у верхів’ї ріки.

Також на каналі YouTube опублікували відео з турлашу на річці Тиса біля села Костилівка, Рахвіського району Закарпатської області.

Днем раніше на YouTube-каналі Басейнового управління водних ресурсів р. Тиса з’явилося відео льодоходу на річці Уж в районі Ужгорода.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила громадян про початок активних повеней у західних областях України.

За даними Укргідрометцентру, 4 – 6 лютого, внаслідок очікуваної відлиги, опадів та сніготанення, передбачається поступове пiдвищення рiвнiв води над поточними рівнями: на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) і Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.), а також прогнозується поступове послаблення і руйнування льодового покриву та льодохiд, при якому можливе формування заторiв льоду з рiзким коливанням рiвнiв води на річках Закарпаття.