Загадки цивілізації Майя: вчені зробили нове відкриття за допомогою радіоелектронного аналізу

566

89110

Науковці знайшли ще одну піраміду цивілізації, що датується 500-800 роками н.е.

Вчені Мексики зробили нове відкриття у дослідженнях цивілізації Майя. Усередині піраміди Кукулькана вони знайшли ще одну, вже третю піраміду, яка менша від попередніх. Про це повідомляє “5 канал”.

Як стало відомо, відкриття стало можливим за допомоги методу радіоелектронного аналізу. Так експерти виявили піраміду заввишки 10 метрів. Приблизна дата її спорудження 500-800 роки нашої ери.

Поки призначення будівлі невідоме. Найімовірніше, це могла бути культова споруда, адже там можна розгледіти вівтар і сходи. Вчені не виключають, що усередині цієї найменшої піраміди можуть бути і ще менші.

Піраміда Кукулькана – одна з найвідоміших і найбільш вивчених пірамід культури Майя. Місто, де вона розташована, належить до Світової спадщини ЮНЕСКО.

“Нова відкрита нами структура розташована не в центрі піраміди Кукулькана, а в тій самі частині, де і підземне озеро. І це може підтвердити нашу гіпотезу про те, що Майя знали про існування озера, коли будували цю структуру”, – каже науковець Рене Чавес.

“Піраміди – це священні місця, космічні території. Тут давні правителі і жерці вступали в контакт із потойбічним світом. Тому жодна піраміда не могла бути просто так знищена, хоча її могли певним чином “убити”, під час особливого ритуалу”, – розповіла дослідниця у національному інституті антропології та історії Деніз Аріґот.



• не пропусти