Різдво в Греції

1368

Новий рік і Різдво в Греції об’єднані в одне свято. Як і багато європейські держави, ця країна відкриває великі можливості для новорічних турів мандрівників.

Греція – це держава з довгою історією і старими цікавими традиціями. Однією з них є святкування Нового року та Різдва. Воно здійснюється 25 грудня, як у більшості жителів Європи. В цей день кращі готелі греції наповнені радісними туристами з усієї планети, яким варто заздалегідь ознайомитися з традиціями святкування цієї події.

Якщо ви вирішили відправитися відзначати свято не в столицю країни, а в її невеликі містечка і села, то вам може здатися дивною традиція з новорічним деревом. У деяких невеликих поселеннях вона досі існує. Полягає вона ось у чому. На Новий рік зрубується дерево. Воно не завжди повинно бути хвойним – іноді використовується також і оливкова рослина. Але зрубується воно не з метою прикрасити будинок. Дрова з нього і його гілки палять в камінах протягом новорічних свят. Зруб рослини відбувається за місяць до їх початку. Вважалося, що так камін і димар очищається від злих духів, які могли потрапити до них зовні.

Традиція співати колядки до різдвяних свят існує у багатьох народів. Греки не стали винятком. Такі композиції виконували не тільки діти, але і дорослі. На сьогоднішній день ця традиція жива, але вона дещо видозмінилася. Тепер за місце того, щоб вимагати цукерки з господарів будинку, підлітки і діти беруть гроші. При цьому під кінець свята накопичується дуже непогана сума.

Якщо горящі путівки в Грецію замовляються перед самим Новим роком, то набивати валізи зайвим вантажем, таким як цікаві новорічні костюми, не варто. Карнавалу на новий рік не проводиться, та й більшість корінних жителів не намагаються одягати дорогі наряди.

Грецька кухня різноманітна сама по собі, але в свято Різдва вона обмежується основними традиційними для цього випадку стравами. Головною стравою цього свята вважають голубці. Греки кажуть, що вони нагадують загорнутого новонародженого Христа. Крім цього, на святковому столі красується велика різноманітність м’яса. У новорічному наїдками також затамувавши одна традиція. Вона полягає в тому, щоб запекти в один з пропонованих пиріжків з цукром маленьку монетку. Знайшов її залишиться щасливим на весь наступний рік.

Пісень у новорічні свята не співається. Народні пісні в Греції, як такі, не існують. Але зустріч Різдва буде огортатися пеленою казок і старих міфів, які із задоволенням слухають всі приїжджі.

Різдво в Греції (1)

Різдво в Греції (2)

Різдво в Греції (3)

Різдво в Греції (4)

Різдво в Греції (5)