Опубліковано рейтинг смартфонів з найбільш сильним випромінюванням

    325

    Компанія Statista, що займається аналізом даних, опублікувала рейтинг портативних пристроїв, які показують найвищий рівень випромінювання. У своєму дослідженні аналітики спиралися на інформацію, надану Федеральним установою радіаційного захисту ФРН.

    У список увійшли смартфони від найвідоміших виробників, включаючи Apple, Xiaomi, Google, Sony і OnePlus. Відзначимо, що дослідники враховували поглинання електромагнітного випромінювання, а точніше його питомий коефіцієнт.

    Відповідно до опублікованого рейтингу смартфонів з найбільш сильним випромінюванням, найнебезпечнішим є бюджетне пристрій Xiaomi Mi A1, коефіцієнт якого склав 1,75 Вт / кг. Слідом йде флагманський гаджет OnePlus 5T, який продемонстрував 1,63 Вт / кг. «Бронза» дісталася ще одному представнику Xiaomi – Mi Max 3 з показником 1,55 Вт / кг.

    При цьому найбезпечнішим виявився Galaxy Note 8 від компанії Samsung з результатом 0,17 Вт / кг. Слідом за ним з аналогічним показником йде ZTE Axon Elite. Замикає трійку телефонів з найменшим випромінюванням LG G7 – 0,24 Вт / кг.

    З повним списком всіх смартфонів, що потрапили в рейтинг, можна ознайомитися на офіційному інтернет-порталі Statista.

    Експерти заявляють, що подібні дані аж ніяк не означають, що телефони можуть бути по-справжньому небезпечні. Наприклад, на території США максимально допустиме значення рівня випромінювання становить 1,60 Вт / кг, а в ЄС – 2,0 Вт / кг. Таким чином, навіть лідери антирейтингу перевищили першу позначку лише трохи, а другу і зовсім ніхто не подолав. При цьому медики переконані, що вплинути на організм людини хоча б у малому ступені можуть лише ті гаджети, які покажуть рівень 2,0 Вт / кг і вище.