Гроші на Meizu Zero: на Indiegogo почнуть збір коштів на смартфон

    92

    Нинішній тиждень нам запам’ятається анонсами двох смартфонів, позбавлених отворів і фізичних кнопок. Пальму першості отримав Meizu Zero, і він же став першим мобільником з підтримкою бездротової зарядки потужністю 18 Вт.

    Про те, коли точно комерційний варіант моделі добереться до прилавків і за якою ціною, компанія вважала за краще не озвучувати. Було лише сказано, що смартфон обов’язково вийде, а час його появи безпосередньо залежить від того, як скоро стільникові оператори в Китаї запропонують підтримку eSIM. А тим часом компанія оголосила про те, що, починаючи з 30 січня почне збір коштів на смартфон на краудфандінговому майданчику Indiegogo.

    Бажання знайти тих, хто готовий інвестувати в Meizu Zero може бути пов’язано не тільки з необхідністю залучити потенційних покупців для нового продукту, але і відсутністю достатньої кількості коштів у компанії на його запуск.

    У китайських засобах масової інформації досить активно обговорюється інформація, що Meizu шукає додаткове джерело фінансування, а необхідний обсяг інвестицій становить $ 100 млн. Ряд експертів вказують на те, що через серйозне падіння попиту на свою продукцію в 2017 році і через зростання комплектуючих, компанія опинилася в непростій для себе фінансової ситуації. Її становище ускладнилося ще й тим, що ключовий інвестор Alibaba Group відмовився інвестувати необхідну суму коштів.

    Було б перебільшенням говорити про те, що Meizu знаходиться на межі банкрутства, але їй потрібні гроші, щоб розвиватися, нарощувати продажі і продовжувати грати на демпінгу цін.



    • інші новини