Windows 10 навічно померла

    1503

    З того моменту, як компанія Microsoft випустила фінальну збірку операційної системи Windows 10, пройшло вже більше трьох років, за які для неї встигли випустити п’ять великих оновлень. Спочатку вони були стабільними і хорошими, практично зовсім не створюючи жодних проблем, проте з плином часу ситуація ставала все гірше і гірше, а в 2018 році вона вийшла з під контролю остаточно. Все це сталося через те, що «десята вінда» навічно померла.

    Навесні цього року розробники випустили апдейт Redstone 4 для Windows 10, проте він виявився провальним, бо призводить до поломки комп’ютерів. На вирішення проблем компанії Microsoft знадобився один місяць. Восени, тобто зовсім недавно, відбувся реліз поновлення Redstone 5, в якому також були виявлені критичні недоліки. На їх усунення пішло вже цілих два місяці, в результаті чого обіцяне оновлення вийшло не в жовтні, а лише в середині грудня. Багато звичайно ж залишилися цим сильно незадоволені.

    Днями був випущений патч KB4467691, покликаний виправити єдиний баг в браузері Internet Explorer, однак після його установки власники багатьох ноутбуків з менш ніж 8 ГБ оперативної пам’яті зіткнулися з тим, що операційна система перестала включатися. Виною всьому цьому звичайно ж знову стало неякісне програмне забезпечення від компанії Microsoft. І все це при тому, що великі апдейти проходять тестування протягом півроку з моменту свого релізу.

    Також не варто забувати, що Windows 10 завжди була платною. Причина провальних оновлень для десятої «вінди» пов’язана з тим, що для компанії Microsoft дана ОС назавжди померла, тому що зараз всі ключові співробітники працюють над новою операційною системою з кодовою назвою Lite. Вона отримає модульну структуру і зможе однаково добре працювати на комп’ютерах, планшетах, смартфонах, телеприставках, телевізорах і в багатьох інших електронних пристроях. Її повноцінний анонс може статися вже в 2019 році, тобто через кілька місяців.



    • інші новини