В Україні всихає майже 400 тисяч гектарів лісу

    206

    В Україні масово сохнуть соснові ліси на Поліссі і ялинники в Карпатському регіоні. Про це повідомляє на своєму  сайті  Держлісагентства.

    За даними служби, значної шкоди українським лісам приносить комаха короїд.

    «На сьогодні загальна площа усихання становить 395 400 га, з яких соснові насадження на площі майже 200 000 га, що вже перевищує річні показники минулого року» , – йдеться в повідомленні.

    Це цікаво:   Газпром може втратити західних кредитів через Нафтогазу

    Вогнища масового всихання вже охопили Волинську, Рівненську, Житомирську, Київську, Чернігівську, Львівську, Хмельницьку та Черкаську області. Дана проблема продовжує поширюватися по всій території України.

    «У травні цього року ми фіксували всихання на площі близько 350 тис. Гектарів, до серпня вона збільшилася майже на 50 000 гектарів. Біологічний «пожежа» поширюється в геометричній прогресією, і лісівники повинні давати йому відсіч. Заходи не популярні, але вкрай необхідні » , – зазначив заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар.

    Також в службі додають, що висихання лісів пов’язано зі зміною клімату і глобальним потеплінням.

    «Температура підвищується і зменшується кількість опадів, тому знижується рівень ґрунтових вод. У зв’язку з цим, дерева втрачають опір до заселення шкідливими комахами, зокрема, короїдами » , – відзначили в агентстві.