Вченими розкриті властивості баклажанів, які приносять організму неймовірну користь.
Як з’ясувалося в результаті дослідження, овоч може протистояти клітинним мутацій і володіє сильними антиракові властивості.
Так, завдяки що міститься в баклажанах хлорогенова кислоти -рослинне хімічній сполуці, клітини організму людини будуть захищені від такого шкідливого хімічного процесу, як окислення. Воно завдає істотної шкоди клітинам і провокує захворювання. Вченими Центру досліджень Мінсільгоспу США було доведено, що хлорогенова кислота – основна антиоксидантну з’єднання з тих, що є в баклажанах.
Вона чудово протистоїть вільним радикалам, які викликають окислення, знижує рівень шкідливого холестерину. До того ж у хлорогенова кислоти є антимутагенні властивості, тобто вона захищає клітини від мутації.
Що міститься в шкірці баклажанів назунін протистоїть скупченню ракових клітин і росту пухлин.
Крім того, баклажани – відмінне джерело харчової клітковини, що сприяє захисту організму від діабету 2-го типу і підтримує правильне функціонування системи травлення.