Стало відомо про кризу на ринку нерухомості: гори фейкових платіжок

    300

    Стало відомо про нову кризу на ринку нерухомості в Україні

    З’ясувалося, що останнім часом, на ринку нового житла наступив колапс, квартир купують все менше, а будинки продовжують будувати в старому темпі, в зв’язку з чим, велика кількість столичних новобудов заселені всього частково.

    А це в свою чергу, призводить до створення великих проблем для мешканців таких будинків.

    Зокрема, нечисленні мешканці новобудов скаржаться, що їм доводиться платити комуналку за себе і за неіснуючих сусідів. А за правопорядком змушені стежити громадські працівники і консьєржі, оскільки на охорону грошей немає.

    Згідно з офіційними даними, за останні п’ять років в Києві накопичилося понад 75 тисяч непроданих квартир. Як стверджують експерти, якщо в експлуатацію здається будинок, в якому продано 50% житла, – це щастя для забудовника. Найчастіше – заселені 10-20 квартир.

    Наприклад, в новій 20-поверхівці на вул. Конєва, 12, в Голосіївському районі. Там проживають всього п’ять сімей. З цієї причини, мешканцям довелося відмовитися від охорони і камер спостереження, так як платити такій кількості людей за їхні послуги дорого.

    Замість охорони в холі сидить звичайна вахтерка, яка скаржиться на постійний ремонт і поломку ліфтів в будинку.

    Та ж ситуація і в інших новобудовах. Мешканка нового будинку на вул. Анни Ахматової повідомила, що через малу заселеності будинку, вони не можуть навіть поставити шлагбаум для в’їзду у двір.

    Крім життєвих незручностей стикаються жителі малозаселених будинків і з додатковими фінансовими витратами. Так, мешканка будинку №19 / 14 на вул. Вільямса, де вже заселено більше 50% жителів, Ольга Якимчук згадує, як минулої зими мешканців шокували космічні цифри в платіжках за опалення.

    «Тоді нас ще було мало, більшість людей не встигли встановити квартирні лічильники тепла, і ЖЕК в рахунку заселених квартир вписав всі тепло, яке витрачалося на коридори і порожні квартири. У квитанціях були суми від 4 тис.до 8 тис. грн за місяць замість 480-600 грн, як потім стало по лічильнику», – говорить вона.

    Джерело: Vesti