В 2027 році на орбіті можуть відкрити перший космічний готель

    167

    Корпорація Orbital Assembly Corporation (OAC) планує побудувати перший космічний готель на низькій навколоземній орбіті. Роботи по його зведенню можуть початися вже в 2025 році, повідомляє The Daily Mail.

    В готелі під назвою Voyager Station розмістять номери на 400 чоловік, ресторан, кінотеатр і спа-салон. Згідно з проектом, космічна станція у вигляді великого кола буде обертатися, щоб генерувати штучну гравітацію.

    До зовнішньої сторони кільця прикріплять кілька капсул. Деякі з них можуть продати агентствам EKA і NASA для наукових досліджень.

    Представники компанії не розкривають вартість будівництва, а також ночівлі в такому готелі. Але відзначають, що їм вдасться заощадити завдяки багаторазовим ракетам-носіям, таким як SpaceX Falcon 9. Готель можуть ввести в експлуатацію вже в 2027 році, коли на орбіті буде зведена вся необхідна інфраструктура.

    Рівень гравітації в готелі буде відповідати поверхні Місяця. В конструкції передбачені два «кільця»: внутрішнє стикувальний кільце, де кораблі зможуть вивантажувати пасажирів і багаж, і житлове, що включає ряд з 24 модулів уздовж зовнішнього краю.

    Компанія планує продати або здати частину модулів в оренду приватним особам. Так, капсулу розміром 20 на 12 метрів можна придбати в якості космічної «вілли». Урядові установи могли б використовувати станцію для розміщення власного наукового модуля або в якості навчального центру для астронавтів, які готуються до польоту на Марс.

    Раніше стало відомо, що космічних туристів чекають на МКС. Але політ відбудеться тільки в кінці 2021 року.



    • інші новини