Боротьба з Huawei триває. Ще одна країна виступила проти китайської корпорації

    81

    Уряд США продовжує вести боротьбу з китайською корпорацією Huawei. Крім заборони на співпрацю з техногігантом для американських компаній, чиновники переконують відмовитися від обладнання Huawei і інші країни. Великобританія вже пішла на поступки, а сьогодні з’явилася інформація про такі наміри з боку Франції.

    Глава французького агентства кібербезпеки ANSII заявив, що хоча повної заборони на використання продуктів Huawei накладено не буде, Франція почне активно підштовхувати телекомунікаційні компанії до відмови від товарів китайського техногіганта. В інтерв’ю газеті Les Echos Гійом Пупар прокоментував ситуацію:

    «Можу сказати, що повної заборони не буде. Але ми закликаємо компанії, які не співпрацюють на даний момент з Huawei, відмовитися від роботи з ними».

    Джерела Reuters повідомляють, що уряд країни націлений також не допустити виходу китайської Chinetech на ринок мобільного зв’язку в зв’язку з побоюваннями за конфіденційність громадян.

    Америка неодноразово заявляла, що Huawei шпигує за своїми користувачами. Штати навіть запропонували спонсорувати купівлю іншими країнами обладнання від конкурентів китайського холдингу.

    Джерело: gizmochina