Представлена ​​FunKey S – недорога міні-приставка розміром з брелок

    262

    На краудфандинговому майданчику Kickstarter з’явився проект мініатюрної приставки FunKey S, який вже отримав майже вдвічі більше необхідної суми в 33735 доларів, хоча на момент написання новини до кінця збору коштів залишається 27 днів.

    Ця міні-консоль дозволяє запускати ігри з різних старих приставок, серед яких є NES, SNES, Gameboy, Gameboy Color, Gameboy advance, Sega Master System, Sega Genesis (Megadrive), Sega Game Gear, Playstation 1, Atary Lynx і інші. Розробники відзначають, що гаджет дозволить грати в тисячі ретро ігор, а число сумісних консолей минулого постійно зростає.

    FunKey S створена на натхненні від телефонів-розкладачок, але її форм-фактор обраний не просто так — стартап відзначає відразу дві переваги такого корпусу. По-перше, в складеному вигляді приставка займає зовсім мало місця, і за габаритами вона не перевищує розмір брелока для ключів. По-друге, схема складання та розкладання інтегрована в систему: при закритті FunKey S зберігає поточний прогрес в грі і ставить її на паузу (а через деякий час вимикається), а при відкритті приставка автоматично починає запускатися.

    У приставці не знайшлося місця для рухливих джойстиків, але є всі інші кнопки, включаючи навіть курки на торцях. Більш того, в цьому «малятку» вмістився навіть динамік — правда, його потужність складає всього 0,5 Вт, так що він згодиться тільки для використання в тиші.

    FunKey S отримала наступні характеристики:

    • габарити: 44,5×42,5×13,8 мм;
    • процесор: ARM Cortex-A7, ядро на 1,2 ГГц;
    • оперативна пам’ять: 64 МБ типу DDR2;
    • сховище: SD-карти об’ємом до 128 ГБ;
    • екран: 1,54 дюйма, IPS, 240×240 пікселів, 50 Гц;
    • акумулятор: 450 мАг, літій-іонний, зарядка через microUSB;
    • динамік: 10 мм, 0,5 Вт.