Дивовижна дорога «Темний глухий кут», Ірландія (фото)

607

Дивовижна дорога з досить похмурою назвою «Темний глухий кут» (The Dark Hedges) знаходиться в Ірландії, неподалік від міста Армой. Цей відрізок шляху є частиною автодороги Брега Роуд. Своїм незвичайним виглядом «Темний тупик» зобов’язаний віковим Буків, які ростуть на його узбіччях.

Дерева посадила родина Стюартів, місцевих землевласників, ще в XVIII столітті, щоб справити враження на гостей, що приїжджають в їх особняк. Що ж, Стюартам вдалося створити неймовірно красивий куточок, справжній природний пам’ятник місцевого значення. З роками буки сильно розрослися, витончено переплелися гілками, і вся дорога виявилася прихована під зеленим навісом.

Особливо красиво «Темний глухий кут» виглядає в сонячний день, коли промені пробиваються через зелений полог і утворюють неймовірні картини. Однак, багато мандрівників воліють пересуватися по цьому відрізку дороги саме в сутінки або в похмурі дні, коли «Темний глухий кут» (The Dark Hedges) виглядає дійсно похмуро, але в той же час загадково і заворожуюче. У такі дні дорога здається декорацією до фільму жахів, створеної самою природою.

Зрозуміло, існує кілька легенд, пов’язаних з цим місцем. Наприклад, багато хто стверджує, що в «Темному глухому куті» бачили «Сіру леді», привид молодої дами, таємничо загиблої в цьому районі сотні років тому. На Хеллоуїн відвідувати дорогу взагалі не рекомендується – нібито тут з’являються примари з розташованого неподалік кладовища.

Зараз ця дорога веде до місцевого гольф-клубу, користується особливою популярністю серед фотографів і туристів, вважається однією з найяскравіших і незвичайних природних пам’яток Ірландії.



• не пропусти