Фуктал, загадковий монастир на кручі, Індія (10 фото)

504

З видом на масивні ущелини і мотузкові мости через річку, монастир Фуктам розташований на стрімкій скелі в Занскара, Ладакх, північна Індія. Він був заснований в 1100 році ламою Гансемом Шераб Сампо. Унікальна конструкція, що знаходиться на висоті 3800 метрів нагадує соти

Буддійська Гомпа (комплекс для духовних служінь) є важливим духовним оплотом і місцем навчання ченців і черниць. Традиційно гомпи мають центральний зал, який містить Мутрі і Танта, статуї, картини та гобелени, що втілюють божественних духів і забезпечують відповідну обстановку для поклоніння, медитації та молитов. Цей зал також використовується для викладання історії Будди.

Дизайн і важкодоступність храму пояснюється захистом спокою і тиші для того, щоб ченці могли спокійно медитувати в печерах. Фуктал – досить великий печерний храм. Він включає чотири молитовні кімнати, бібліотеку, кухню, кімнату для гостей і житлові приміщення, в яких на сьогоднішній день живуть близько 70 ченців.

Цей вражаючий монастир є не тільки туристичною визначною пам’яткою, він також зберігає вікові традиції, які дбайливо передаються ченцями один одному. У храмі також відзначають свята і проводять екскурсії для бажаючих.



• не пропусти