Вчені надали нову порцію пікантних фактів про жінок, і вони вражають більше від попередніх

16890

Нам вже відомо про жінок багато: вони мають більш гострий нюх, більш розвинену інтуїцію і навіть встановлено взаємозв’язок між розміром грудей та інтелектом їхньої власниці. Проте психологи та інші служителі науки і досі продовжують битися над загадками мислення і здібностей прекрасної половини людства. І що важливо – доводять все більш цікаві теорії.

Ми підібрали декілька цікавих досліджень, які допоможуть чоловікам краще зрозуміти своїх коханих, а заодно і розкажуть самим жінкам дещо новеньке про їхню природу.

1. Чим менше одягу носить жінка, тим більше у неї шансів прожити довше

© depositphotos

До цього незвичайного висновку прийшли британські вчені, провівши дослідження за участю більше 5 тис. жінок старших 70 років. Є декілька теорій, що пояснюють даний взаємозв’язок, але найпереконливіша все-таки стосується хімії. А точніше, мова йде про залишки хімічних речовин, які осідають на одязі після прання і вступають у реакцію з потом, утворюючи шкідливі сполуки, що негативно впливають на здоров’я.

2. Слабозорих жінок набагато більше, ніж чоловіків

© Max Mara / youtube

Безумовно, існують поведінкові та екологічні чинники, які збільшують ризик виникнення проблем із зором незалежно від статі людини. І все ж існують специфічні нюанси, які мають пряме відношення саме до жінок. По-перше, це пов’язано з більшою тривалістю життя, а ні для кого не секрет, що багато захворювань очей пов’язані з віком. По-друге, деякі захворювання очей за своєю природою частіше зустрічаються у жінок – наприклад, синдром сухого ока, який, як вважають, пов’язаний з гормонами, у чоловіків зустрічається в 2-3 рази рідше.

3. Світле волосся є показником плодовитості

© depositphotos

Світле волосся – пряма ознака високого рівня естрогену в крові, який відіграє велику роль у сексуальному і репродуктивному розвитку, переважно у жінок. Тому не дивно, що блондинки мають підвищену плодовитість. До речі, саме завдяки цьому ж гормону утворився стереотип про дурість блондинок, тобто насправді мова йде про виключно жіночий склад розуму, яким завдяки естрогену керують емоції, інтуїція та відчуття.

Після народження блондинкою першої дитини її волосся темніє, оскільки рівень згаданого гормону в крові падає. Ще більше вони темніють після другої дитини. Зменшення кількості естрогену, до слова, і призводить до того, що у віці понад 30 років блондинок залишається дуже мало.

4. Любов до рожевого передалася жінкам від предків

© PinkVideoVault / youtube

Прийнято вважати, що цю схильність до рожевого кольору дівчата, найімовірніше, успадкували від своїх предків по жіночій лінії, які займалися збором всіляких їстівних фруктів і ягід. Робота жінок мала велике значення для підтримки здоров’я і життя потомства, тому вони були змушені навчитися відрізняти дозрілий плід від недозрілого і помічати його здалеку і швидше за інших. Та й в цілому ні для кого не секрет, що палітра світосприйняття жінок значно багатша, ніж у чоловіків, і серед них практично не буває дальтоніків.

5. Запах коханого чоловіка заспокоює жінок

© Black Swan / Cross Creek Pictures  © No Strings Attached / Paramount Pictures

В ході нових психологічних досліджень вчені Університету Британської Колумбії з’ясували, що запах коханого допомагає знизити рівень стресу.

В експерименті брали участь 96 пар. Чоловікам було видано чисті футболки, які вони повинні були носити один день. Пізніше їх роздали жінкам, звичайно, не пояснюючи, кому який дістався одяг. В результаті експериментатори виявили, що ті дівчата, яким дісталася футболка власного партнера, відчували менший рівень стресу під час тестів. А у жінок, які вдихали чужий запах, навпаки, підвищувався рівень кортизолу, гормону стресу, і вони відчували себе значно більш роздратованими і втомленими.

6. Розмовляючи, дівчата отримують справжнє задоволення

© AMA 2013 / popcrush

Відомо, що жінки говорять майже в 3 рази більше від чоловіків, вимовляючи приблизно 20 тисяч слів на день проти їх 7 тисяч. Однак з’ясувалося, що це пов’язано зовсім не з банальною любов’ю до пліток. Насправді жінки отримують задоволення від звуку свого власного голосу.

У книзі «Жіночий мозок» (The Female Brain) жіночого психіатра Луенн Брізендайн йдеться про те, що в мозку жінки початково більше клітин, що відповідають за мовні функції, а простий акт мовлення викликає викид гормонів, які призводять до такого ж відчуття ейфорії і радості, як довгоочікувана сигарета для курця або торт для ласунів.

7. Жінки відчувають слабкість до тварин, адже вони нагадують їм дітей

© depositphotos

Пам’ятаєте це розчулення, коли дивишся на маленьку дитину? Дівчата буквально готові пищати, дивлячись на малюків. Пропорції дитячих облич сильно відрізняються від дорослих: великі очі, високе чоло, пухкі щічки і маленьке підборіддя. Всі ці зовнішні ознаки підсвідомо налаштовують на те, що перед жінкою – дитя, безпорадна істота, яка потребує опіки.

Як виявилося, тварини, які волею випадку мають схожі пропорції (наприклад, кішки, єноти, кролики, собаки дрібних порід і т. д.), створюють те ж саме враження тендітного дитинчати, якого треба оберігати і захищати. Більш того, вони здатні зберігати до себе трепетне ставлення практично протягом усього життя, чого не скажеш про людських дітей, оскільки часто майже не змінюються з віком. У кінцевому рахунку стає зрозумілим, що подібний феномен безпосередньо пов’язаний з відгомонами материнського інстинкту, який до того ж підкріплюється сучасною схильністю людей до олюднення улюбленців.



• не пропусти