10 простих речей, які зроблять це літо найкращим

1746

У цієї пори року багато переваг: можна носити легкий одяг і забути про куртки з чоботами. Саме сезон свіжих фруктів, зелені, ягід. Щодня в містах відбуваються цікаві заходи й завжди є чим зайнятись. Тепло, сонячно, не хочеться більше проводити вихідні вдома. Але літо проходить дуже швидко: не встигнеш оком кліпнути, як уже прийде вересень. А ти так і будеш жалкувати, що щось не встиг чи не помітив насолоди від літньої пори. Щоби цього не сталось — ми підготували шпаргалку з 10 речей, які слід зробити для вдалого літа.

1. Поплавати. Не важливо, на морі чи в озері за містом — головне, узяти рушник та провести хоча б половину дня, ховаючись від спеки у воді.

2. Позасмагати. Можна поєднати з попереднім пунктом, засмагати і плавати. Але обов’язково повторити це хоча б декілька разів за літо. А то не встигнете помітити, а сезон уже минув.

3. Сходити в похід. В Україні є Карпати, де пролягає безліч цікавих маршрутів. На один день, дводенний похід та хоч на 10 днів. Обирайте той, який найбільше підходить вам, збирайте компанію друзів та вирушайте на пошуки пригод. Тільки обережно, подейкують, що такий відпочинок викликає залежність.

4. Провести ніч у наметі. Це можна зробити в поході в Карпати, чи біля озера, а можна в лісі. Прокинутися не у своєму звичному ліжку, а посеред природи, вмитися холодною водою та швидко збадьоритися від ранкової прохолоди. Приготувати каву на відкритому вогні та випити її в цілковитій тиші. Яка точно відрізняється від тиші квартирної.

5. Приготувати вечерю на багатті. Запекти картоплю на вогні, зварити грибний суп чи засмажити печериці на шпажках — варіантів вистачає. Але, погодьтесь, що не приготуєш — усе смакує значно краще, ніж вдома.

6. Відпочити в іншій країні. З безвізовим режимом та бюджетними авіакомпаніями — зараз цей пункт виконати значно простіше, ніж ще у 2015 році. За 100 євро можна злітати в Будапешт, Берлін, Відень. При цьому грошей вистачить і на переліт, і на житло, ще й на каву з канапкою залишаться. Тому не так уже і складно влаштувати влітку кількаденний відпочинок у крутому європейському місті.

7. Гуляти містом до ранку. Навіть якщо здається, що ви вже надто старі для цього, насправді ні. Придумайте, як провести вечір та ніч в улюбленому місті — пікніки, вечірки, довгі маршрути. А потім схід сонця, який влітку особливо гарний.

8. Спробувати новий смак морозива. Морозиво — один із головних гастрономічних атрибутів сезону. Напевне, ви вже відкрили цей сезон раніше і з’їли улюблене морозиво. А як щодо нових та незвичних смаків? Наприклад, спробувати морозиво з гарбуза, сиру з пліснявою чи огірка з полуницею? Такі новинки можна знайти в закладах із морозивом чи навіть приготувати самостійно.

9. Спробувати новий вид спорту. Хтось ніколи не грав у волейбол, а хтось не плавав на байдарках. А може ви не стріляли з лука чи ніколи не були в боулінгу? Тоді саме час це виправити і спробувати щось нове, адже літо створене для активного відпочинку!

10. Здійснити один пункт зі свого особистого списку. У кожного такий пункт відрізняється. Хтось мріє стрибнути з парашутом, хтось — перетнути річку на байдарках. У когось у планах відвідати певну країну, піднятися на найвищу гору чи набити татуювання. Навчитися робити глиняний посуд чи грати на якомусь музичному інструменті. Що б це не було, літо, це найкращий час для нових звершень.

Більшість пунктів із нашої добірки виконати легко, навіть можна вкластися в одні вихідні, чи поєднати зразу декілька. Наприклад, за два дні можна встигнути скупатися в озері, заночувати біля нього в наметі та приготувати їжу на багатті. Головне, не забувайте, що слід спробувати щось цікаве одразу, як з’явиться вільний час. Тоді літо дійсно триватиме довго, а після нього буде що згадати. Не марнуйте час, а насолоджуйтесь ним!

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти