6 основних правил облаштування затишного куточка для читання (фото)

1603

Сучасне життя – це постійна, нескінченна метушня з короткими хвилинами розслаблення і відпочинку. І найкращий спосіб відволіктися від усіх буденних проблем – це прочитати хоча б кілька сторінок цікавої книги, сидячи в затишному кріслі десь у куточку. Таке тихе і спокійне місце повинно відображати індивідуальний смак, стиль і характер господаря. Пропонуємо шість правил, дотримуючись яких, можна створити вдома свій міні-світ.

1. Правильне місце

Куточок для читання у вітальні
Куточок для читання у вітальні
Куточок не завжди буває в кутку
Куточок не завжди буває в кутку

Куточок для читання зазвичай не займає багато місця, найчастіше він з’являється в якійсь незадіяній зоні в спальні, вітальні, або кухні. Перш ніж зробити остаточний вибір, потрібно переконатися, що він гармоніюватиме із вже існуючим стилем, темою і плануванням. Він повинен виглядати природним продовженням кімнати. Потрібно врахувати також рівень шуму, можливість усамітнення.

2. Комфортне сидіння

Сидіння бувають різні
Сидіння бувають різні
У кожного своє розуміння комфорту
У кожного своє розуміння комфорту

Тепер потрібно визначитися з сидінням. Можна, безумовно, купити крісло, про яке мріяли давно. Багатьом подобається традиційний варіант з простим столом і стільцем. Хоча варто розглянути варіанти облаштування диванчика з подушками біля вікна.

3. Полиці-полиці-полиці

Полиць багато не буває
Полиць забагато не буває

Прийшов час визначитися з кількістю необхідних полиць. Це буде залежати від розміру домашньої бібліотеки, бажання виставити колекцію яких-небудь дрібниць та інших факторів. Загалом підходів може бути два: або перенести всі наявні книги сюди і облаштувати домашню бібліотеку, або тримати тут тільки книги, які читаєте зараз – тоді стелажів і не знадобиться.

4. Освітлення

Природне і штучне освітлення
Природне і штучне освітлення
Комфортний куточок біля вікна
Комфортний куточок біля вікна

Освітлення – це правильне поєднання форми і функціональності. У куточку для читання знадобиться як штучне, так і сонячне світло. Найчастіше вибирають торшери, які чудово виконують функцію місцевого освітлення. Але якщо потрібно подумати про економію місця, тоді варто зупинитися на стильних світильниках.

5. Підставка для ніг

Ноги краще витягнути
Для найбільшого комфорту

Часто під час читання хочеться випити чашку чаю або кави, тому обов`язково потрібно подбати хоча б про невеликий кавовий столик. Якщо місця зовсім небагато, тоді порятунком стане крихітний круглий столик або відкидна модель на стіні. Але ще більше комфорту може створити підставка для ніг. Витягнути ноги і розслабитися – це таке блаженство.

6. Індивідуальність

Не варто забувати про декор
Не варто забувати про декор

Індивідуальності куточку додасть улюблена картина, цитати з вподобаних книг, сімейні фотографії. Навіть вазон прикрасить куточок, створивши теплу атмосферу.