Куди поїхати відпочивати з дитиною?

678

Коли нарешті підходить час довгоочікуваної відпустки у багатьох батьків виникає питання «Куди ж поїхати відпочивати з дитиною?». Особливо це стосується тих, у кого діти ще маленькі, а знову залишатися на декілька тижнів вдома не хочеться. Таким чином матусі та татусі опиняються на роздоріжжі, не знаючи  що найкраще обрати. Спробуймо розібратися!

Деякі батьки вважають, що відпочинок з дитиною – це не відпочинок взагалі. У глянцевих журналах можна прочитати безліч історій про невдалі спроби провести відпуску за межами міста з маленькою дитиною. Чи потрібно, дізнаючись про такий досвід, опускати руки і одразу відмовлятись від такої ідеї? Звичайно що ні.

На що звернути увагу, плануючи відпочинок з дитиною?

Місце відпочинку

Обираючи, наприклад, подорож за кордон, зверніть увагу на кліматичні умови країни, яку ви обрали. Дитячому організму дуже не просто переналаштуватись до іншої температури чи вологості повітря. Клімат та пора року приблизно повинні бути схожі з вашим місцем проживання. Якщо не звернути на це увагу, дитинка може захворіти й  про відпочинок не буди й мови.

Готель

Обирайте готель зі зручним розташуванням і можливістю легко дістатися від нього до необхідних вам місць відпочинку.  Зверніть увагу на харчування, яке входить у вартість. Намагайтесь обирати готель з аніматорами, дитячою кімнатою відпочинку, або іншими видами розваг для дітей.

Медичний фактор

Перед  відпусткою бажано проконсультуватися з лікарем-педіатром. Ваш малюк повинен бути абсолютно здоровим перед довгоочікуваною подорожжю. Перед оформленням туру перевірте умови страхування здоров’я та життя дитини. Ви повинні знати на що розраховувати, якщо виникне те чи інше захворювання. Не забудьте зібрати аптечку в дорогу з необхідними ліками.

Темп

Запам’ятайте правило «Чим менші діти, тим менше темп». Плануйте ваш маршрут заздалегідь. Не намагайтесь побачити все за один день. Бажано запланувати відпочинок тривалістю у  2 тижні, якщо ви вирішили провести його за межами країни. Таким чином ваша дитинка пройде спокійно акліматизацію і ви встигнете побачити те, що запланували.

Враховуючи всі фактори, пов’язані з таким відпочинком можна легко обрати напрямок. Взагалі варіантів є безліч! Все залежить від ваших побажань.  Дитині ж буде цікаво, якщо ви правильно усе сплануєте.

Напрямки для подорожей

Найлегше обрати напрямок відпочинку влітку та восени. Список місць та країн, які можна побачити в теплу пору року може бути безкінечний.

  • Куди? Екзотичні країни: Греція, Єгипет, Таїланд, Мальдіви, Гоа, Балі, ОАЕ.

Перш ніж обрати, зверніть увагу на кліматичні умови. В таких країнах, як Таїланд чи Балі клімат вологий, тому процес акліматизації може затягнутися.  У всіх цих країнах буде де відпочити з дитиною. Умови перебування для сімей на найвищому рівні.

З відпочинком взимку буде трішки складніше.

Все залежить від здоров’я вашої дитинки та погодних умов.

  • Куди? Не бажано у цей час відвідувати теплі країни, бо зміна клімату може негативно вплинути на дитину.

Швейцарія – гарна країна, де є багато цікавого для дітей, але взимку там найчастіше погана погода. Дитина може повернутися додому застудженою.

Австрія, Швеція, Фінляндія заманюють туристів своїми гірськолижними курортами, які також розраховані і на дітей. Тут погода дещо краща, ніж у Швейцарії й сонячно навіть взимку. Ще одним з позитивних моментів є смачна та корисна європейська кухня. Дитина може харчуватися в будь-якому кафе без вашого страху, бо їжа дійсно якісна. В Австрії, наприклад, побудовані спеціальні кіндер-готелі, куди можна заселитися навіть з малюком і це не викличе жодних проблем.

Хоча такі готелі не дешеве задоволення для батьків, проте дітям буде весело проводити час в місці з теплим басейном і маленькими гірками, у кімнатах для розваг (є спеціальні кімнати окремо для малюків та доросліших дітей), та ласувати спеціальними смаколиками для дітей.

Якщо ви не бажаєте проводити відпустку у спекотних країнах, а лижі ніколи не були вашим захопленням, на цей випадок є альтернатива – міськи тури. Такий вид відпочинку вже підійде для дітей старше 6 років.

  • Куди? Стокгольм, Копенгаген, Берлін, Цюрих, Париж, Лондон, Рим, Прага, Мюнхен.

Ви можете самі спланувати поїздку по цим містам, хоча бажано не змінювати готелі більш як 3 рази, бо це може сильно втомити дитину. Найголовніше, щоб і у вас, і у вашої дити залишились яскраві враження від такої подорожі. Для цього поміркуйте над тим, щоб побачити дійсно цікаві місця, а не просто гуляти містом. В Парижі, наприклад, ваша дитинка може витримати Ейфелеву вежу чи екскурсію Лувром, якщо потім обов’язково піде у Діснейленд.  А ось у Цюриху є один з найкращих зоопарків у Європі, де був створений центр для дітей до 12 років «Грай та вивчай».

Вже справжні екскурсіонні тури ви можете придбати, коли дитині виповниться 8 років.

Відпочити цікаво можна не тільки за кордоном, а й в Україні! 

Наша країна багата на місця, які дійсно варто побачити. Вам не потрібно буде переживати за клімат чи їжу, яку буде куштувати ваша дитинка. На Батьківщині все для неї знайоме.

  • Куди? Львів, Київ, Коблево, Миргород, Одеса, Затока і т.п.

Ви можете обрати як відпочинок на узбережжі влітку (Коблево, Одеса, Затока, Бердянськ), провести час на гірськолижних курортах взимку (Карпати), так і просто обрати подорож містами (Київ, Львів, Полтава, Миргород). Кожен з цих місць пропонує різні варіанти для відпусток з дітьми.

Після прогулянки, наприклад, Києвом, ви можете відпочити в аквапарку  Dream Island у ТРЦ Dream Town, або завітати до парку розваг  Happylon Ocean Park. А якщо вам не вистачає тропіків, то обов’язково відвідайте Бананову Ферму під Києвом.

Такі розваги на будь-який смак ви можете знайти у кожному місті.

Відпустка з дітьми може бути цікавим відпочинком! Головне зібрати всю необхідну інформацію, правильно спланувати, передбачивши різні варіанти розвитку подій.

автор Альона Гук спеціально для vsviti.com.ua