9 незвичайних фруктів, яких ви ще не бачили: врaжаючі фото

4144

Банaнами, aпельсинами і ківі вжe нікого нe здивуєш. Ми звикли бaчити ці плoди на свoєму столі цілий рік. Але в світі багато і інших фруктів з неймовірними смаками.

Цукрове яблуко

Смак цього плода нагадує морозиво, і в замороженому вигляді його використовують як наповнювач для вафельних стаканчиків. Втім, можна також відчути смак ананаса, манго, папайї, персика і полуниці. Фрукт тане в роті, як сметана або ніжний крем. Славиться тим, що допомагає збити температуру і лікує дизентерію. Єдиний мінус – насіння отруйні.

Фрукти, яких ви ще не бачили: вражаючі фото - фото 184461

Дуріан

Головна особливість дуріана – його жахливий запах і при цьому дивовижний смак. Запах описують як суміш тухлої цибулі і сиру, а хтось відчуває сморід тухлої риби і каналізації з часником (плід містить в собі органічну сірку), в зв’язку з цим його заборонено проносити в громадський транспорт і в готелі. А смак у плода горіхово-сирний з відтінком банана, манго, ананаса, суміші з морозива і полуниці. Ще одна особливість – його не можна змішувати з алкоголем (викликає потужний стрибок кров’яного тиску).

Фрукти, яких ви ще не бачили: вражаючі фото - фото 184460

Джекфрут

У дерева джекфрут найбільші плоди, вага яких досягає 35 кг, а довжина – 90 см. Аромат і смак нагадують суміш банана, ананаса і манго або навіть фруктову жувальну гумку. А обсмажування надає насінню джекфрута аромат шоколаду.

Фрукти, яких ви ще не бачили: вражаючі фото - фото 184459

Жаботикаба

За смаком жаботикаба нагадує виноград. З цих фруктів готують желе, мармелад, вино і лікери. Відвар висушеної шкірки плодів в Бразилії використовується як засіб від астми, діареї та дизентерії.

Фрукти, яких ви ще не бачили: вражаючі фото - фото 184462

Магічні ягоди

Фрукт має магічні властивості, яким є наукове пояснення. Досить з’їсти одну ягоду – і що б ви не з’їли далі, все буде здаватися солодким (навіть лимон). І так протягом цілої години.

Фрукти, яких ви ще не бачили: вражаючі фото - фото 184478

Червоні банани

Солодкі плоди зі смаком малини (деякі відчувають манго), в яких міститься набагато більше калію, бета-каротину і вітаміну С, ніж в звичайних жовтих бананах.

Фрукти, яких ви ще не бачили: вражаючі фото - фото 184479

Диня кивано

Цей фрукт також відомий як рогата диня, африканський рогата огірок або желейна диня. За смаком дозрілий плід схожий на суміш огірка, ківі та бананів.

Фрукти, яких ви ще не бачили: вражаючі фото - фото 184480

Тамарілло

Тамарілло є найближчим родичем помідора, баклажана і перцю чилі, при цьому будучи фруктом. Тамарілло дуже схожий на помідори з кисло-солодким смаком і одночасно нагадує томат і маракуйю. Універсальний фрукт, який можна використовувати і як десерт, і як гарнір.

Фрукти, яких ви ще не бачили: вражаючі фото - фото 184482

Акебія

М’який і солодкий фрукт, за смаком нагадує малину. З листя Акебія заварюють напої.

Фрукти, яких ви ще не бачили: вражаючі фото - фото 184483


• не пропусти