Острови Палау, справжній тропічний рай на Землі (8 фото)

2870

Палау – острівна держава в Філіппінському морі Тихого океану, справжній райський куточок з прекрасною природою, що не відчула у собі згубний вплив цивілізації. Першим європейцем, який побачив ці чудові місця в 1543 році, був іспанський мореплавець Руї Лопес де Вільялобос, сьогодні у нас з Вами є чудова можливість здійснити віртуальну подорож до берегів цих мальовничих островів.

Архіпелаг Палау налічує всього близько 250 островів. За довгі роки свого існування рала встиг побувати у володінні Іспанії, Німеччини, Японії, а останні 30 років був державою, вільно асоційованою з США. Про свою незалежність республіка Палау оголосила порівняно недавно, в 1994 році.

Палау по праву вважається справжнім тропічним раєм: понад сто островів являють собою крихітні коралові острови, оточені бар’єрними рифами, багато з них до цих пір є незаселеними. Населення республіки налічує близько 21 тисяч осіб, люди рівномірно розселяються на західній частині Каролінських островів.

Одна з головних природних пам’яток республіки – Скелясті острови Палау, внесених до Списку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Це група зелених островів, густо вкритих рослинністю і славляться білосніжними піщаними пляжами. Від блакитних лагун, оточуючих острови, просто неможливо відвести погляд. Часто більш дрібні острови приймають форму «гриба», так як їх основа розмивається та поступово піддається ерозії.

Туристи обожнюють відвідувати ці місця, адже відпочинок тут – суцільна насолода. Рідкісні види птахів, квітучі орхідеї, приємний клімат … Є тут дивовижне озеро Медуз, в якому мешкають мільйони медуз, які не вміють (ніби за помахом чарівної палички) жалити. Дива, та й годі! Для дайверів це ідеальне місце, оскільки в прибережних водах мешкає величезна кількість різноманітних морських мешканців, а від краси підводних гротів і печер просто захоплює дух.

Ті острови, які зараз є незаселеними, раніше служили обителлю для місцевих жителів, правда, зараз палайці використовують їх виключно у якості туристичних об’єктів. Примітно, що на цих островах можна відшукати сліди людської діяльності, що налічують кілька тисячоліть. Численні археологічні знахідки, залишки поселень і поховань – все це представляє інтерес не тільки для істориків, а й для пересічних мандрівників.

Острови Палау, справжній тропічний рай на Землі (1)

Острови Палау, справжній тропічний рай на Землі (2)

Острови Палау, справжній тропічний рай на Землі (3)

Острови Палау, справжній тропічний рай на Землі (4)

Острови Палау, справжній тропічний рай на Землі (5)

Острови Палау, справжній тропічний рай на Землі (6)

Острови Палау, справжній тропічний рай на Землі (7)

Острови Палау, справжній тропічний рай на Землі (8)