Замок П’єрфон, одна з визначних пам’яток сучасної Франції (15 фото)

2084

Замок П’єрфон – одна з визначних пам’яток сучасної Франції, розташована на півночі в департаменті Уаза. Замок побудований в XII столітті. У цей час землі, на яких він перебував, належали місцевим сеньйору на прізвище П’єрфон.

До кінця XII століття будова відійшла у володіння французького короля, однак, нове дихання замок отримав лише в самому кінці XIV століття, коли став належати герцогу Людовіку Орлеанському.

Новий власник розгорнув неймовірно пишне будівництво. Бойова фортеця зовні, доповнювалася величчю і розкішшю оздоблення внутрішніх апартаментів. Замок П’єрфон став справжнім центром світського життя, тут проводилися бали і банкети.

Присутність у стінах замку впливових осіб і багатих персон, сприяло тому, що поруч з ним виникло велике місто і почала розвиватися реміснича справа.

«Чорним» для П’єрфона став 1617, замок був обложений і захоплений військами кардинала Рішельє, після чого пішов наказ про його руйнуванні. Проте були стерті з лиця землі тільки зовнішні укріплення, а основна частина замку залишилася недоторканою.

Третє народження і минулу славу П’єрфон отримав в XIX столітті, коли став належати Наполеону I. Замок реконструйований талановитими архітекторами Віолі-ле-Дюком і його учнем Ураду. Коли роботи по поверненню його колишньої величі були закінчені, замок перетворився на шикарну резиденцію.

Сьогодні П’єрфон може відвідати будь-який бажаючий, замок став музеєм і відкритий для туристів щодня з 10 до 18 годин (травень-вересень) і з 10 до 17 годин (жовтень-квітень). Вхідний квиток коштує всього 6,5 євро.

Дістатися до туристичного об’єкта простіше з французьких містечок Компьень або Вілле-Котре, розташованих по сусідству.



• не пропусти